ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

20/9/17

Τι γίνεται πάλι με τα αποθεματικά των δήμων;

Αν ψάχνετε τον Δήμαρχο της πόλης σας, άδικος κόπος. Απο εχθές το πρωί βρίσκονται όλοι (σχεδόν) στην Αθήνα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με θέμα την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου με την οποία ζητείται από τους δήμους να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά τους διαθέσιμα.


"Καμπανάκι" χτύπησε στην ΚΕΔΕ η αποστολή προς τους Δήμους της χώρας  εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα « Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος ».

Όπως επισημαίνει η Κεντρική Ένωση, με αυτό ουσιαστικά δημιουργείται από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών εκ νέου ζήτημα υποχρεωτικής δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων.

Όπως ανακοινώθηκε, με αφορμή αυτό πραγαμτοποιείτα έκτακτη συνεδρίαση στην Αθήνα, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σήμερα (Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017) και ώρα 11:00.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ δήλωσε:

«Όπως και το 2015 έτσι και τώρα θα καλέσουμε το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνταχθεί με τη στάση αυτή. Όσοι από τους δήμους δεν συνταχθούν, όπως κάποιοι τότε, που μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού, θα αναλάβουν ιστορική ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου