ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/9/17

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Επενδυτικό ενδιαφέρον στον Κοκκινοπηλό Ολύμπου

Το πρώτο χιόνι στον Όλυμπο, έφερε και την είδηση για το επενδυτικό ενδιαφέρον επιχειρηματία μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος προτίθεται  να επενδύσει στην περιοχή του Κοκκινοπηλού.
Πρόκειται για το τελευταίο χωριό του νομού Λάρισας, προς το νομό Πιερίας, χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μ., κάτι που το κάνει ιδανικό για να απολαύσει κάποιος τον κάμπο από ψηλά και για την προετοιμασία αθλητικών συλλόγων.
Ήδη, στην περιοχή έρχονται ομάδες πάρα-πέντε για την προετοιμασία τους και είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια το παγκόσμια πρωτάθλημα αλεξίπτωτου πλαγιάς με μεγάλη επιτυχία. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό άθλημα που βρήκε τον κατάλληλο χώρο για προετοιμασία και διεξαγωγή αγώνων. Υπάρχουν και άλλα αθλήματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή και ο Κοκκινοπηλός  και τα γύρω χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του Ολύμπου να αποτελέσουν εφαλτήριο για την προετοιμασία τους και την διεξαγωγή αγώνων. Όπως, για παράδειγμα το ορειβατικό πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2013, όπου συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο.
Εξάλλου από την περιοχή διέρχεται το ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών Ε4 όπου κάθε χρόνο χιλιάδες ορειβάτες, πεζοπόροι και φυσιολάτρες, πορεύονται στις πλαγιές του Μυθικού Βουνού, απολαμβάνοντας μαγευτικά τοπία και τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον του εν λόγου επιχειρηματία επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου που θα εξυπηρετεί τους παραπάνω και τα ομαδικά αθλήματα που μπορούν να επιλέξουν την περιοχή για την προετοιμασία τους, αντί να πάνε σε αθλητικά κέντρα του εξωτερικού.
Η παγκόσμια φήμη του Ολύμπου αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων και αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο. Ήδη αυτές τις ημέρες στελέχη του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και στον αθλητισμό,  έχουν επισκεφθεί την περιοχή και καταγράφουν την κάθε λεπτομέρεια, ώστε, μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και με τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι θα κληθούν να συμβάλουν από τη θέση που κατέχουν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.
Πάντως από την πλευρά του επιχειρηματία τονίζεται ότι εφόσον όλα ευοδωθούν, οι όποιες παρεμβάσεις σχεδιαστούν θα είναι σύννομες και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στο  βουνό των θεών.  Να σημειωθεί ότι ο Κοκκινοπηλός η Κοκκινοπλός, απέχει 34 χλμ από την Ελασσόνα.

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου