ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/10/17

Ερώτηση παγίδα έκανε ρεζίλι τον Τσίπρα. Τραμπ: «Αν το ήξερα πριν τη συνάντηση…» [video]

Ερώτηση παγίδα έκανε ρεζίλι τον Τσίπρα. Τραμπ: «Αν το ήξερα πριν τη συνάντηση…» [video]...

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του CNN που υπενθύμιζε την εποχή που ο κ. Τσίπρας «έβριζε» τον Trump, ο Πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωσή του απ’ το 2016 ότι «ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό», αναφερόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος επιχείρησε να «αναγκάσει» τον Αλέξη Τσίπρα ν’ ανακαλέσει την παλαιότερη δήλωσή του και τον κάλεσε να σχολιάσει εάν μετά τη συνάντηση άλλαξε άποψη.

Μόλις ακούστηκε η ερώτηση απ’ τον δημοσιογράφο, ο Donald Trump ξαφνιάστηκε κι έκανε έναν μορφασμό, σπεύδοντας να σχολιάσει χιουμοριστικά ότι θα ήθελε να ξέρει για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πριν την ομιλία του.

Παίρνοντας αμέσως μετά τον λόγο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο δεν ένιωσε να απειλείται και έκανε λόγο για μια εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση.

Είχαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση, δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή να απειλούμαι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές

Στόχος είναι, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, να βρεθεί το κοινό έδαφος που είναι σημαντικό για τις ιστορικές σχέσεις των δύο λαών και τους κοινούς στόχους. «Μην ξεχνάτε ότι η αξία της Δημοκρατίας και της ελευθερίας γεννήθηκε στην Ελλάδα, αυτή είναι η βασική αξία που διατρέχει την Αμερική και αυτών των αξιών συνεχιστής είναι ο Πρόεδρος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πήρε και πάλι το λόγο για να προσθέσει «Υπήρχαν μια σειρά χωρών που ήταν αγχωμένες. Ο λόγος της ανησυχίας τους ήταν ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν αξιοποιήσει τις σχέσεις τους με αυτές τις χώρες.

Γίνονταν επενδύσεις εκτός χώρας. Δεν θα το επιτρέψω πλέον. Δεν θα επιτρέψουμε οι ΗΠΑ να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δείτε όλη τη συνέντευξη τύπου Τραμπ – Τσίπρα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου