ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/12/17

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Ανατροπή στην 3η θέση...

– Τι δείχνει η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Προβάδισμα 12 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου με 30%, ενώ το κυβερνών κόμμα ακολουθεί με 18%. Αμφότερες παρατάξεις χάνουν μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, το Νοέμβριο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με 9,5 μονάδες, κερδίζοντας έναν πόντο τον τελευταίο μήνα. Ο νέος φορέας της Kεντροαριστεράς συσπειρώνει τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και περισσότερους από τέσσερις στους δέκα υποστηρικτές του Ποταμιού.

Τέταρτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στο 6,5% ακολουθεί το ΚΚΕ. Κανένα άλλο κόμμα δεν υπερβαίνει το όριο του τρία τοις εκατό για είσοδο στη Βουλή, με την Ένωση Κεντρώων να αποσπά το 2,5% των ψήφων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να ακολουθούν με 2%, ισοψηφώντας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου