ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

12/12/17

ΘΡΗΝΟΣ: ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Ο δεύτερος νεκρός ορειβάτης στον Όλυμπο, μέσα σε σχεδόν 48 ώρες, δεν ήταν ένας άπειρος λάτρης της αναρρίχησης. Ο Χρήστος Ανανιάδης ήταν ένας από τους καλύτερους ορειβάτες στην Ελλάδα.


Ο 55χρονος ορειβάτης από τη Θεσσαλονίκη, πατέρας ενός παιδιού, έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα όταν γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων. Ο Χρήστος Ανανιάδης μαζί με έναν 37χρονο ορειβάτη εγκλωβίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (11.12.2017) και αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους. Δυστυχώς, όμως, για τον 55χρονο ήταν αργά.

Από την πτώση είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι πυροσβέστες, οι άνδρες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και εθελοντές κατάφεραν να εντοπίσουν τους δυο ορειβάτες μετά από ολονύχτια επιχείρηση. 
Ποιος ήταν ο Χρήστος Ανανιάδης

Χρήστος Ανανιάδης ήταν επαγγελματίας οδηγός Βουνού και εκπαιδευτής.

Ήταν ένας από τους έμπειρους ορειβάτες της Βορείου Ελλάδας. Ήταν οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Δίδασκε από το 1989.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τα αθλήματα του βουνού σε ηλικία 18 ετών, μέσα από τις δράσεις της Ορειβατική και Αναρριχητική Λέσχη Θεσσαλονίκης. Το 1985 παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας. Ακολούθησαν πολλές επαναλήψεις κλασσικών διαδρομών, αρκετές νέες διαδρομές, και πολλές χειμερινές αναβάσεις τόσο σε βουνά της Ελλάδας (Όλυμπος, Αστράκα, Γκαμήλα, Γκιώνα, Βαράσοβα, Φαλακρό, Μετέωρα) όσο και του εξωτερικού (Άλπεις, Δολομίτες, Καύκασος).

Το 1993 παρακολούθησε με επιτυχία την Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας της ΕΟΟΑ. Είχε πολύχρονη εκπαιδευτική δραστηριότητα, όπως και συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια ορειβατικών συλλόγων.

Ο Χρήστος Ανανιάδης είχε αναρτήσει πολλές φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook από παλιότερες αποστολές του.
Πριν από λίγο καιρό, η Ορειβατική και Αναρριχητική Λέσχη Θεσσαλονίκης είχε ανεβάσει στο Facebook video από τον Βόρειο Όλυμπο (κόψη Προφήτη Ηλία), με τον Χρήστο Ανανιάδη και τον Θωμά Θωμίδη.
newsit


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου