ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/12/17

Η απίστευτη ατάκα Τσίπρα σε Ερντογάν για Αγιά-Σοφιά: «Εμείς δεν…»

Σε μία ασυνήθιστη ή καλύτερα πρωτοφανή δήλωση προέβη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν..


“Εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ να κάνουμε Ορθόδοξη λειτουργία σε κανένα από τα τζαμιά που λειτουργούν στην Ελλάδα. Δυστυχώς βλέπουμε ότι συχνά στην Αγια Σοφιά γίνονται πλέον θρησκευτικές τελετές δικές σας”.

Η δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού είναι σημαντική για τους εξής λόγους:

Πρώτον γιατί αποστόμωσε τον «σουλτάνο» για το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών στις δύο χώρες. Πράγματι ο κ. Ερντογάν δεν είχε τί να απαντήσει επί του θέματος και απέφυγε να πάρει θέση.
Διαβάστε εδώ:  Ο Ερντογάν εγκαλεί την Ελλάδα για τον Μουφτή: «Εμείς δε διορίζουμε τον Πατριάρχη»
Δεύτερον γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας Πρωθυπουργός μιλάει δημόσια για το θέμα της Αγια-Σοφιάς και υπενθυμίζει ότι ήταν χριστιανικός ναός.

Τρίτον γιατί για πρώτη φορά δημόσια ο Έλληνας Πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχεται την Ορθόδοξη ταυτότητα του ελληνικού λαού, αναφερόμενος στην Ορθοδοξία ως «εμείς», παρόλο που πριν λίγους μήνες ο ίδιος ο Πόρεδρος της Βουλής έσπευσε να την αμφισβητήσει.



Του Γιώργου Θεοχάρη
Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου