ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

6/12/17

Στο Συμβούλιο Εφετών ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος…

Ξανά στην πόρτα του Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας βρέθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης.


Ο τραγουδιστής όπως είναι γνωστό ελέγχεται την τελευταία πενταετία με επίκεντρο το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που κατηγορείται ότι τέλεσε για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.

Ο καλλιτέχνης έχει μεν ήδη δικαιωθεί στα διοικητικά δικαστήρια ενώ ήδη έχει αθωωθεί και για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αυτής και συγκεκριμένα για φοροδιαφυγή.

Κι ενώ οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, ήρθε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να τον παραπέμψει σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το Συμβούλιο Εφετών έστειλε τη δικογραφία πίσω την εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.

Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, που τον κάλεσε σήμερα ενώπιον του. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, προσκόμισε στο Συμβούλιο Εφετών και το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου