ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/1/18

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ Ι. ΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΙΟΝΙΔΗ

Πρόκειται για την δικαστική απόφαση κατά τού δημάρχου Κατερίνης για 5μηνη αργία από τα καθήκοντά του την οποίαν και έπρεπε να εκτελέσει ο συντονιστής τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννης Σάββας αλλά δέν το έπραξε.


Στον κύριο Σάββα επιδόθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017 έκθεση με ακριβές αντίγραφο της από 03-02-2017 ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ αριθμ. 433/2017 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης με το οποίον του ζητείται εντός 5 ημερών από την επίδοση τής έκθεσης «να προχωρήσει στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης, με την οποία επιβάλλεται σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 236 παρ. 2 του Ν.3852/2010, να θέσει σε αργία τους καταδικασθέντες τελεσίδικα με την παρούσα απόφαση κατηγορούμενους και δη: 1) Τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και 2) Τον νυν δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Γεώργιο Ίτσιο, οι οποίοι καταδικάστηκαν τελεσίδικα για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση πέντε (5) μηνών έκαστος».

Η αναφορά μου για 3μηνη παράταση ώς «παράθυρο» τού νόμου, αποδείχθηκε εσφαλμένη πληροφορία, διότι δεν υπάρχει τέτοιος Νόμος όπως με πληροφόρησε έγκριτος δικηγόρος.

Δηλαδή ακόμα χειρότερα για τον κύριο Ι. Σάββα ο οποίος καθυστέρησε τρείς (3) μήνες αντί των 5 ημερών από την επίδοση τής έκθεσης για την εκτέλεση τής δικαστικής εντολής. Η τρίμηνη παράταση ήταν τελικά «χάρη» του δικηγόρου προς τον κ. Ιωάννη Σάββα, δίδοντας του επιπλέον χρόνο να συμμορφωθεί. Εφόσον αυτό κατέστη αδύνατο, ο δικηγόρος Κατερίνης κ. Γεώργιος Γκεμαλμάς, σύμφωνα με την επιθυμία των εντολέων του, προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά τού κυρίου Ι. Σάββα για παράβαση καθήκοντος όπου και θα την καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη 23/01/2018 στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου