ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/1/18

Έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση - Εκταμιεύεται η δόση - «Καμπανάκι» για τους πλειστηριασμούς

Στο «μικροσκόπιο» των Ευρωπαίων εταίρων βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα...

- Ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση τρεισήμιση σχεδόν ωρών, στις 20:50 ώρα Ελλάδος, η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες, δίνοντας το «πράσινο φως» για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και τη συνακόλουθη έγκριση της δόσης για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, η Κομισιόν συνδέει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με την υποδόση των 7,6 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα ζητά την άμεση ολοκλήρωση όλων των προαπαιτουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δόση των 7,6 δισ. ευρώ αναμένεται να δοθεί σε δύο υποδόσεις:

η πρώτη θα δοθεί στα τέλη Φεβρουαρίου του 2018 και
η δεύτερη μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους

Επί της ουσίας, η απόφαση του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της τέταρτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι αναμένεται να ξεκινήσουν προσεχώς οι τεχνικές συζητήσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται, άλλωστε πως οι εταίροι έχουν συμφωνήσει ότι θα εξετάσουν μέτρα ελάφρυνσης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018, και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου