ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

20/2/18

ΛΑΡΙΣΑ: Στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Με ανακοίνωσή του ο εμπορικός Σύλλογος  Λάρισας αναφέρει:

Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή από την κυβέρνηση γενικεύει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και για χρέη 500 ευρώ προς το δημόσιο.


Αποφασίσαμε να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία διότι ανησυχούμε πάρα πολύ για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν 503 χιλιάδες οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ καθώς το ΚΕΑΟ έχει αναλάβει να μετατρέψει σε εφιάλτη τις δυσκολίες κάθε αυτοαπασχολούμενου να πληρώσει την ασφαλιστική του εισφορά. Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται, και έπεται συνέχεια με τις κατασχέσεις ακινήτων. Ήδη μιλούν για πλειστηριασμούς 10.000 ακινήτων μέσα στο 2018 καθώς και για 40.000 κάθε χρόνο την επόμενη 4ετία, σύνολο 130.000 σπίτια στο σφυρί μέχρι το 2021.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Παίρνουμε σήμερα στα χέρια μας την υπεράσπιση κάθε συνάδελφου που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε:

Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου