ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/2/18

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ'' ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, διάρκειας 12 ωρών (2 μαθήματα).



Το Τμήμα θα αποτελείται έως 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν απαντητικό e-mail έως την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στο katerini@samarites.gr δηλώνοντας, Ονοματεπώνυμο, e-mail και Τηλέφωνο επικοινωνίας.



Αναλυτικά:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
''ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ''
(ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ)



Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης πολιτών ''ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ'' διάρκειας 12ωρών (2-3 ημέρες), υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση στις ακόλουθες ενότητες:



1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

2. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ & ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

3. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

4. ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

5. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ


με σκοπό οι πολίτες να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.


Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του, ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια.

Τέλος οι φορείς ( οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κ.λπ.) που εκπαιδεύουν το 80% του προσωπικού τους λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού.



Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 2 συναντήσεις.

Σάββατο 17/03/2018 κατά τις ώρες 15:00 – 21:00

Κυριακή 18/03/2018 κατά τις ώρες 15:00 – 21:00


Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο εντευκτήριο του Ε.Ε.Σ., επί της οδού Αγ. Παρασκευής 33 (δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής).


Για πληροφορίες σχετικά με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Τομέα. www.samarites.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου