ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/2/18

ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται χιονιάς πιθανότατα και μέσα στη Λάρισα! Αναλυτική πρόγνωση για Κυριακή – Δευτέρα

Ένα εκρηκτικό μείγμα από ισχυρές βροχές, βοριάδες και χιόνια αναμένεται να πλήξει τα επόμενα 24ωρα το νομό Λάρισας


Σύμφωνα με τον Λαρισαίο ερασιτέχνη μετωρολόγο Δημήτρη Τζιόλα υπάρχει πιθανότητα να δούμε χιόνι και μέσα στην πόλη. Αναλυτικά η πρόγνωση του:

«Διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά μας επηρεαζουν εδω και 6 μερες… Με το επομενο να δημιουργειται ανοιχτα του Ιονιου αυριο Κυριακη. Το βαρομετρικο θα αρχισει την πορεια του προς τη χωρα μας αυριο το βραδυ και συνδιαζομενο με τις ψυχρες μαζες που θα κατελθουν στη Βορεια Ελλαδα, θα δημιουργησει ενα εκρηκτικο μειγμα με πολυ ισχυρες βροχες, θυελλωδεις βοριαδες και πολλα χιονια στα Βορεια πεδινα και στη Θεσσαλονικη.

Πιο αναλυτικα για το Νομο Λαρισας:

Την Κυριακή η μέρα θα ξεκινησει με συννεφια, κλειστο καιρο και παροδικες βροχες που αργα το βραδυ θα ενταθουν και θα χιονισει σε χαμηλα υψομετρα. Η θερμοκρασια απο 5 μεχρι 8 βαθμους.
Τη Δευτέρα η μερα θα ξεκινησει με σοβαρη κακοκαιρια σε ολο το Νομο με πολυ ισχυρες βροχες στα θαλασσια (προσοχη μεγαλα υψη νερου) και χιονόνερο ή χιονι στην πεδιαδα. Μακρια απο θαλασσα κυρίως. Τα χιονια πανω απο τα 200-300 μ θα ειναι πυκνα και θα δημιουργησουν προβληματα. Στην Λαρισα τη Δευτερα αναμενουμε ισχυρες βροχες το ξημερωμα και χιονονερο αργοτερα. Πιθανοτητα για παροδικη χιονοπτωση κ στην πολη προς τις μεσημβρινες ωρες.
Προσοχή σε οσους κινηθειτε προς Βορεια Ελλαδα λογω χιονοπτωσεων και σε οσους κινηθουν προς τα θαλασσια λογω χειμαρρων. Η κατασταση λογω του κορεσμενου απο νερο εδαφους μπορει να γινει επικινδυνη.

Η θερμοκρασια στην πολη απο 1 έως 3 βαθμους και οι βοριαδες θα πνεουν στα 5 μποφορ στην πολη και στα 7 στα παραθαλάσσια τμηματα
Παγετος θα σημειωθει Δευτερα βραδυ και μετά.»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου