ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/2/18

Δημοσιογράφος χειροτονήθηκε κληρικός στο Βλαχογιάννι (Βίντεο)

Στη χαρά του Κυρίου εισήλθε το πρωί της Κυριακής ο γνωστός δημοσιογράφος των Τρικάλων Ευάγγελος Σαμαράς.


Από τα χέρια του Μητροπολίτου Ελασσώνος Χαρίτωνος, με τον οποίο υπήρξε συμφοιτητής στα χρόνια της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης,  έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, χωρίου Βλαχογιαννίου.

Ο Ευάγγελος Σαμαράς έπειτα από μια σημαντική πορεία στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (σ.σ. είχε εργαστεί σε τοπικές εφημερίδες, τοπικό κανάλι και ραδιόφωνο και site) και διακονώντας σταθερά όλα τα χρόνια της ζωής του την Εκκλησία ως ιεροψάλτης, πήρε την πιο σημαντική απόφαση.

Από ιερατική οικογένεια, είδε τον πατέρα του, πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σαμαρά να τον κελεύει και θυμήθηκε τον μακαριστό παππού του, πατέρα Ευάγγελο Σαμαρά, ο οποίος διακόνησε τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών επί πολλά χρόνια.

Κάτοχος πτυχίου Θεολογίας και μεταπτυχιακού διπλώματος, με σπουδές Βυζαντινής Μουσικής, ενώπιον του Μητροπολίτου μίλησε με λόγια συγκίνησης για όσους τον στήριξαν στα χρόνια της ζωής του και όσα επί του φοβερού βήματος του Κυρίου αδημονεί να ζήσει.

Στο Βλαχογιάννι Ελασσώνος βρέθηκαν πολλοί Τρικαλινοί, αλλά και συμπατριώτες του από τον Κλεινοβό Καλαμπάκας (όπου διακονεί ο πατέρας του) και τη Τζούρτζια Ασπροποτάμου απ’ όπου κατάγεται η οικογένειά του.

Άξιος.


ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου