ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

13/2/18

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Σε εξέλιξη οι εργασίες στον καταπράσινο χώρο αναψυχής - Εντυπωσιάζει η νέα πλατεία Δημοκρατίας (photos)

Με την τοποθέτηση κυβόλιθων και στους τελευταίους διαδρόμους της υπό ανάπλαση πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη) και ειδικότερα στο χώρο με «πρόσωπο» στην οδό 25ης Μαρτίου, εμβαδού 750 τ.μ., συνεχίστηκαν εχθές οι παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου Κατερίνης.


Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών, θα μεταφερθούν τα δύο υφιστάμενα περίπτερα, τα οποία βρίσκονται στην οδό 25ης Μαρτίου προς το εσωτερικό της πλατείας σε νέες θέσεις, προκειμένου να ενταχθούν αρμονικά στο ύφος της πλατείας, ενώ έχει οριοθετηθεί, διαμορφώνεται και σταδιακά ολοκληρώνεται η στάση των αστικών λεωφορείων.

Επιπλέον, στο χώρο του πάρκινγκ (πίσω από το κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη) έγινε δενδροφύτευση, ενώ οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην συνέχεια της κυκλοφορίας πεζών στην οδό Αγίας Λαύρας, εντός του πάρκινγκ, ώστε χώρος μήκους 700 μετρ. να αποτελέσει ένα ακόμα σημείο, όπου θα μπορούν δημότες και επισκέπτες να περπατήσουν και να απολαύσουν το πάρκο.

Ταυτόχρονα και αφού ήδη έγινε η προετοιμασία των σχετικών υποδομών, προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες και η τοποθέτηση των φωτιστικών, προκειμένου να δοθεί ολοκληρωμένο σε χρήση το παρκινγκ, η λειτουργία του οποίου συνεχίστηκε απρόσκοπτα σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών στην πλατεία.

Η τρέχουσα φάση των εργασιών - καιρού επιτρέποντος - αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ έως το Πάσχα, η νέα πλατεία «στολίδι», στην καρδιά της πόλης αναμένεται να είναι έτοιμη να παραδοθεί στους δημότες.

«Εμπνευστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε δυναμικά με ταχύτατους ρυθμούς ένα τεράστιο έργο, το οποίο σταδιακά μεταμορφώνει εντυπωσιακά και αναβαθμίζει πλήρως την καρδιά του Δήμου Κατερίνης. Ταυτόχρονα, δημιουργεί ένα νέο καταπράσινο πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος θα αποτελεί πόλο έλξης - αναψυχής για ντόπιους και ξένους επισκέπτες» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Γενικότερα, ένας καταπράσινος χώρος αναψυχής έκτασης 16 στρεμμάτων, με το στοιχείο του νερού να ενισχύει το φυσικό του χαρακτήρα, ποιοτικός φωτισμός (σε συνάρτηση με την εξοικονόμηση ενέργειας), σε όλα τα επίπεδα συνθέτουν τους βασικούς άξονες της υπό διαμόρφωσης της πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), στην οποία έχουν μελετηθεί με κάθε λεπτομέρεια οι θέσεις του ήλιου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα σημεία σκίασης.

Τέλος, στην υπό ανάπλαση πλατεία αξιοποιούνται πλήρως τα υφιστάμενα δέντρα, έγινε φύτευση νέων δέντρων, ενώ στο πάρκο διαμορφώνονται ευχάριστες διαδρομές, χώροι κίνησης και στάσης με φιλοπεριβαλλοντικά υλικά κ.α. κατασκευάστηκε η παιδική χαρά, τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός στα συντριβάνια κ.ο.κ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου