ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

15/4/18

ΛΑΡΙΣΑ: Έκλεβε τον ΟΑΕΔ, ξέπλενε στο ΚΙΝΟ – Έξι άτομα στο εδώλιο για την υπεξαίρεση των 8,4 εκ. ευρώ στη Λάρισα

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της εξαφάνισης τεράστιου χρηματικού ποσού από τα ταμεία του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, θέμα που αποκάλυψε η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ τον Αύγουστο του 2015.


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Ελευθερίας”, τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον προϊστάμενο του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας στη Λάρισα και την απώλεια των 8,4 εκατ. ευρώ περίπου από τα ταμεία του, η περίπτωση που συγκλόνισε τον Οργανισμό πανελληνίως έχει πάρει το τελικό σχήμα πριν εισαχθεί στις δικαστικές αίθουσες.

O προϊστάμενος φέρεται πως συνεργάστηκε με δύο μέλη της οικογένειάς του, αλλά και ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στη Λάρισα με σκοπό να νομιμοποιήσουν τα έσοδα «από τη δραστηριότητά του».

Ένα μεγάλο ποσοστό λοιπόν αυτού του ποσού κατηγορούνται πως «ξεπλύθηκε» με κερδισμένα δελτία από τυχερά παιχνίδια ΟΠΑΠ, που στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν ΚΙΝΟ, ενώ σε συντριπτικό ποσοστό παίχθηκαν ή εξαργυρώθηκαν σε συγκεκριμένο Προποτζίδικο της πόλης. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της εφημερίδας, βάσει βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έξι άτομα.

Εκτός από τα προαναφερόμενα τέσσερα πρόσωπα, κατηγορούνται για αμέλεια και δύο στελέχη του ΟΑΕΔ.

Η αποκάλυψη της ΚΟΣΜΟΣ το 2015

«Απίστευτες διαστάσεις λαμβάνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κ», η απάτη με τις υπεξαιρέσεις χρημάτων του υπαλλήλου στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, η οποία ερευνάται από τις αρχές Ιουνίου.

Οι επιθεωρητές, που ήρθαν τότε στην πόλη και διενήργησαν τον σχετικό έλεγχο διασταυρώνοντας στοιχεία και λογαριασμούς, έμειναν άφωνοι όταν ολοκλήρωσαν την διαδικασία του ελέγχου στην έδρα του ΟΑΕΔ στην Αθήνα. Ο εν λόγω υπάλληλος, που φέρει μάλιστα βαθμό προϊσταμένου ενώ λέγεται ότι είναι απόφοιτος …Δημοτικού, είχε στήσει μια απίστευτη κομπίνα κλέβοντας το ταμείο του Οργανισμού.

Η έρευνα εξήντλησε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία σταματούν πάντως στο 2007, και ανακάλυψε ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο τύπος έχει ροκανίσει συνολικό ποσό που ίσως φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ!!!

Ο εν λόγω προϊστάμενος, πασίγνωστος στις εκάστοτε διοικήσεις του οργανισμού και συνομιλητής των προέδρων καθότι συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, εκμεταλλεύτηκε με παροιμιώδη μεθοδολογία τα σοβαρά κενά στον εσωτερικό έλεγχο της υπηρεσίας. Ο ίδιος είχε επί πολλά έτη την αποκλειστική πρόσβαση στο ταμείο και στους χειρισμούς των λογαριασμών, χωρίς κανείς να τολμάει να τον κουνήσει, ενώ φρόντιζε να μην λείπει ποτέ από την υπηρεσία αποφεύγοντας να παίρνει ακόμη και… άδεια!

Οι συνάδελφοί του, στη Λάρισα, θυμούνται ότι κάποτε που χρειάστηκε να χειρουργηθεί μπήκε στο νοσοκομείο και βγήκε άρον άρον επιστρέφοντας στην υπηρεσία, αποφεύγοντας να κάνει χρήση της αναρρωτικής άδειας που δικαιούνταν!… 

Το σχετικό πόρισμα μαθαίνουμε ότι έχει ήδη συνταχθεί και θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά η ιστορία του «ποντικού» προϊσταμένου είναι χαρακτηριστική για την κατάντια του ελληνικού κράτους. Αναξιοκρατία, έλλειψη αξιολόγησης και σοβαρών ελέγχων, βασιλεύουν ακόμα χάριν της πελατείας των κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία.

Δυστυχώς αυτά πληρώνουμε…

Κώστας Τόλης»


Πηγή: kosmoslarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου