ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/4/18

«Γρίφος» η ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών – Ποια είναι η νέα πρόταση

Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις…


Μια ανατροπή έκρυβε η σημερινή συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μειοψηφία στελεχών υποστήριξε την άποψη η αποσύνδεση των εκλογών σε δήμους και περιφέρειες από τις ευρωεκλογές να ξεκινήσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και σε αυτή τη φάση να πραγματοποιηθούν κανονικά τον Μάιο του 2019, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Η πρόταση κατατέθηκε στη λογική ότι πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο και όχι άμεση παρέμβαση που μπορεί να θεωρηθεί αιφνιδιασμός των ψηφοφόρων.

Η συζήτηση δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα και αναμένεται το ζήτημα να μπει στο τραπέζι εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Το σίγουρο είναι πως το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα θα καθορίζει πως οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξάγονται κάθε Οκτώβριο σε ξεχωριστή ημερομηνία από τις ευρωεκλογές.

Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούσαν πως τελικά θα ισχύσει η αρχική πρόβλεψη και οι επόμενες κάλπες στους ΟΤΑ θα στηθούν ξεχωριστά από τις κάλπες για την εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου