ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/7/18

Προσοχή: Σε 6 μέρες λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων – Μετά πρόστιμα

Προθεσμία έξι ημερών έχουν οι 800.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμα φορολογική δήλωση.
Το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet «κλείνει» τις πύλες του στις 26 Ιουλίου και όσοι δεν καταφέρουν ή αμελήσουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που κυμαίνονται από 100 έως 500 ευρώ.
Συγκεκριμένα, πρόστιμο 100 ευρώ θα πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί και συνταξιούχοι) ανεξαρτήτως εάν καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο ή έχουν μηδενική δήλωση, 250 ευρώ όσοι τηρούν απλογραφικά στοιχεία και λάβουν χρεωστικό σημείωμα και 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί τo 87,5%, δηλαδή απομένουν περίπου 800.000 δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία μέχρι τις 20 Ιουλίου είχαν υποβληθεί 5.483.597 δηλώσεις, με το Δημόσιο να υπολογίζει να εισπράξει το ποσό των 2,1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι αρκετοί φορολογούμενοι πριν από την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης θα πρέπει να περάσουν από την εφορία.

Συγκεκριμένα, το Μητρώο της ΔΟΥ τους θα πρέπει να επισκεφθούν οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2017 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων.

Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση, όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να το δηλώσουν για να έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους, ενώ όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονικό έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου