24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ... Με την πένα του δημοσιογράφου Απόστολου Λάγιου

3/8/18

Στην Ελασσόνα χτυπάει η καρδιά της φέτας για το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου!!!

Με παρεμβάσεις του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Phil Hogan και της νεοσύστατης Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» δίνει για τον προσεχή Σεπτέμβρη βαρυσήμαντο ραντεβού με τους παραγωγούς όλης της χώρας.
Έχοντας βάλει τον πήχη της διοργάνωσης πολύ ψηλά, ο Δήμος Ελασσόνας φιλοδοξεί να μετατρέψει την Πανελλήνια Διοργάνωση του 2018 στο πιο σημαντικό γεγονός για το δημοφιλέστερο ΠΟΠ προϊόν της χώρας. Συνέδριο με «μεγάλες» παρουσίες και επιστημονικές ημερίδες που προσεγγίζουν το σύνολο σχεδόν των θεμάτων του παραγωγικού κόσμου, είναι βέβαιο πως η καρδιά της Φέτας θα χτυπάει στην Ελασσόνα για το τριήμερο 14 έως 16 Σεπτεμβρίου.

Η Ελασσόνα άλλωστε είναι η «πρωταθλήτρια» της Φέτας, έχοντας συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής του προϊόντος και η δημοτική αρχή πιστοποιεί τα «πρωτεία» με μια αρκετά φιλόδοξη Διοργάνωση. Κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από τη συμμετοχή τόσο στην έκθεση όσο και στο πωλητήριο που θα λειτουργήσει το τριήμερο στην Πλατεία της Ελασσόνας και στο οποίο ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή το σύνολο σχεδόν των παραγωγών, προμηθευτών και τυποποιητών του προϊόντος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου σημείωσε: «Στόχος του Δήμου Ελασσόνας δεν είναι απλά και μόνο η ανάδειξη του κορυφαίου ΠΟΠ προϊόντος της περιοχής μας, αν όχι ολόκληρης της χώρας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κτηνοτροφικού μας τομέα, ο οποίος με αιχμή του δόρατος την φέτα, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Με εξωστρέφεια, δίνοντας τον λόγο στους ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα από μας, ανθρώπους τόσο της παραγωγής, όσο και της επιστήμης, διοργανώνουμε την Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, απ’ ότι στο παρελθόν. Έχοντας πλέον την Σχολή Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα από τη μια και την μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος σε ολόκληρη την χώρα από την άλλη, η φέτα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα «όπλο» στα χέρια όλων εκείνων που οφείλουν να σχεδιάσουν το μέλλον του τόπου μας, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος».

Καθ’όλη την διάρκεια της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΦΕΤΑ 2018» θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 14:00 & από τις 17:00 έως τις 22:00:

Έκθεση φέτας–Κεντρική πλατεία Ελασσόνας
Τυροκόμοι, κτηνοτρόφοι, επιχειρήσεις αναλωσίμων φέτας, εξοπλισμού φέτας θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Ο στόχος είναι η δικτύωση μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην παραγωγική αλυσίδα της φέτας, αλλά και των αρμοδίων, των σχετικών επαγγελματικών φορέων, των διαφόρων οργανισμών και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και η ανάπτυξη συνεργιών και συνεργασιών.

Έκθεση- Πωλητήριο παραγωγών φέτας και άλλων τυροκομικών προϊόντων – 6ης Οκτωβρίου (μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου)
Παραγωγοί φέτας και άλλων τυροκομικών προϊόντων, θα πωλούν τα προϊόντα τους.

Έκθεση- Πωλητήριο τοπικών προϊόντων που συνδυάζονται με την φέτα – 6ης Οκτωβρίου (μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου)
Παραγωγοί τοπικών προϊόντων (μέλι, αποξηραμένα αρωματικά φυτά, ξηροί καρποί, κρασί και τσίπουρο) θα πωλούν τα προϊόντα τους και παράλληλα θα παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζονται με την φέτα.

Ο «Δρόμος της Φέτας στην Ελασσόνα», μία εκδρομική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης ειδικής εκδήλωσης θα σχεδιαστούν διαδρομές στις πιο γνωστές κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας όπου ο επισκέπτης:

-θα μπορεί να σταματήσει σε ονομαστά τυροκομεία, να δοκιμάσει την αγαπημένη του φέτα στον χώρο που παράγεται και να γνωρίσει τους ανθρώπους που την φτιάχνουν.

-θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει τις ομορφιές που έχει απλώσει η φύση τριγύρω, αλλά και να γνωρίσει τα έργα του ανθρώπου, αντάξια της γοητείας που τα περιβάλλει π.χ. αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, μοναστήρια, μουσεία κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου