ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/8/18

22 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ – ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Συμπληρώνονται σήμερα 22 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, από  συμμορία των Γκρίζων Λύκων και αστυνομικούς του ψευδοκράτους, τον μαύρο για τον Ελληνισμό Αύγουστο του 1996.



Ο Ήρωας του σύγχρονου Ελληνισμού ήταν τότε μόλις 24 ετών και πήρε μέρος σε μια ειρηνική μοτοπορεία, με αφορμή την 22η επέτειο από την τουρκική εισβολή. Η μοτοπορεία είχε ξεκινήσει  στις 2 Αυγούστου από το Βερολίνο και είχε τελικό προορισμό της την Κερύνεια.

Τελικά, υπό την ασφυκτική πίεση των γραικύλων της κυβέρνησης της Κύπρου, η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών ακύρωσε την μοτοπορεία εντός της Κύπρου και διοργάνωσε την κεντρική της εκδήλωση στο Μακάριο Στάδιο το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου.

Ωστόσο, μία μεγάλη ομάδα μοτοσικλετιστών διαφώνησε και αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία στα κατεχόμενα. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Ήρωας Τάσος Ισαάκ. Οι μοτοσικλετιστές μπήκαν στη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ και εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με πολλές εκατοντάδες Τούρκων παρακρατικών. Ακολούθησαν συγκρούσεις και ο Ήρωας Τάσος Ισαάκ εγκλωβίστηκε μεταξύ των Τούρκων στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν φίλο του και εν συνεχεία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, μπροστά στα μάτια της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, ποτίζοντας με το αίμα του το δέντρο της λευτεριάς!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου