ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/8/18

Νίκος Μητρετώδης: «Η Παναγία έκανε το θαύμα της»

«Η Παναγία έκανε το θαύμα της και σώθηκαν τα παιδιά μας.
Δεν το περιμέναμε. Hταν ανατριχιαστική και ανακουφιστική η στιγμή που με πήραν τηλέφωνο από το προξενείο να μου το ανακοινώσουν». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στον «Ε.Τ.» τις στιγμές χαράς αλλά και βαθύτατης συγκίνησης που βίωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Νίκος Μητρετώδης, πατέρας του ενός από τους δύο Eλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν για 167 μέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Είχαμε κρυφή ελπίδα ότι η Παναγία θα κάνει το θαύμα της, καθώς έχει και το προσωνύμιο Παναγία η Ελευθερώτρια. Δεν είχαμε ένδειξη ότι θα υπάρξει απελευθέρωση και μάλιστα προσπαθούσαμε να προγραμματίσουμε τις επόμενες νομικές κινήσεις για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα παιδιά μας. Oταν μας ενημέρωσαν δεν το πιστεύαμε πως θα συνέβαινε αυτό αλλά τελικά τους είδαμε από κοντά λίγες ώρες αργότερα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Aγγελου Μητρετώδη. Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση των δύο στρατιωτικών ανέφερε πως «το φρόνημά τους είναι σε υψηλά επίπεδα και όλο αυτό το διάστημα ήταν ψύχραιμοι. Δεν φοβήθηκαν ποτέ. Ηλπιζαν πως θα τα καταφέρουν και θα απελευθερωθούν, όπως και έγινε».

Ο Νίκος Μητρετώδης δεν δίστασε ακόμη να ευχαριστήσει «την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όλα τα κόμματα και την Εκκλησία που συμπαραστάθηκε με τον τρόπο της και τα παιδιά μας τα κατάφεραν τελικά μετά από τόσο καιρό. Δεν χάσαμε ποτέ την ελπίδα μας πως θα τα συναντήσουμε ξανά». Επιπροσθέτως, τόνισε πως οι Κούκλατζης- Μητρετώδης, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου τους υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά και η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όλο αυτόν τον καιρό «έγιναν σύμβολο ενότητας και δύναμης για όλο το έθνος. Και από τις μεταγωγές τους φαινόταν ότι είχαν συναίσθηση της κατάστασης και την αντιμετώπισαν με ήθος και υψηλό φρόνημα». «Νιώθω ανακούφιση, μεγάλη χαρά αλλά και τεράστια συγκίνηση που τα παιδιά μας επέστρεψαν στη χώρα μας μετά από τόσες μέρες. Πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις και όλα είναι καλά. Τόσο καιρό δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Οταν τους βλέπαμε τους μεταφέραμε δεκάδες μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης από φίλους, συναδέλφους αλλά και συγγενείς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» ο Νίκος Μητρετώδης.

Θείος Κούκλατζη 

Βαθύτατα συγκινημένος εμφανίστηκε και ο Χρήστος Κούκλατζης, θείος του Δημήτρη Κούκλατζη. «Δεν χάσαμε ποτέ την ελπίδα για διάσωση των παιδιών μας. Προσευχόμουν κάθε μέρα να αφεθούν ελεύθεροι, όπως και έγινε τελικά. Η Παναγία έκανε το θαύμα της και βοήθησε. Είμαστε αρκετά περήφανοι για τη στάση που τήρησαν όλο αυτό το διάστημα», είπε στον «Ε.Τ.» ο θείος του Ελληνα στρατιωτικού.

«Είχαμε αποφασίσει να μην κάνουμε άλλο δηλώσεις για τα παιδιά μας. Να σταματήσουμε ούτως ώστε να κάνουν οι αρχές τη δουλειά τους. Ηταν αρκετά σημαντικό για εμάς που τους είδαμε και πάλι από κοντά. Χάρηκα τόσο πολύ που είδα τον ανιψιό μου ελεύθερο. Εδειξαν πως έχουν χαρακτήρα από τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους. Δεν το έβαλαν ποτέ κάτω όσες φορές κι αν απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισής τους. Πλέον μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Εδειξαν πολλά πράγματα με τη στάση τους και φαίνεται πως ένωσαν τους Ελληνες αυτή τη δύσκολη στιγμή που δοκιμάζονται και έχουμε τις τραγωδίες με τις φωτιές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κούκλατζης. 

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου