ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/8/18

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους – Αυτές τις περιοχές θα σαρώσουν

Καιρός – Ιδιαίτερη προσοχή και σήμερα, Σάββατο (11/08/2018), λόγω των ισχυρών ανέμων – Η ΕΜΥ με νέο έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για βοριάδες που θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε

Την προσοχή των πολιτών για θυελλώδεις ανέμους εφιστά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε αρκετές περιοχές οι βοριάδες θα αγγίξουν τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ.
Αναλυτικά, σήμερα, στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα στο Ιόνιο βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως και 33 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια τοπικά πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες ο καιρός αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 28 και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή
Την Κυριακή (12/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και πιθανόν κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου