ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/9/18

Σάββας Χιονίδης: «Εφικτή η Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον»

Διεθνές συνέδριο για την κυκλική οικονομία υπό την αιγίδα....
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση στον τομέα της κυκλικής οικονομίας στην Ευρώπη τη φετινή χρόνια.


Στη σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στο Διεθνές Συνέδριο “Circle” που ξεκίνησε εχθές Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στην πόλη των Χανίων.


«Το πρώτο μέρος αφορά στον άνθρωπο, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής καθώς διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, εξοικονομούνται φυσικοί πόροι (νερό, ενέργεια, πρώτες ύλες, έδαφος) και επιτυγχάνεται μείωση των αερίων εκπομπών που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και συνεπώς στην κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Σάββας Χιονίδης.


Κλείνοντας, ο δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε στα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για την περιοχή αλλά και σε εθνικό επίπεδο «καθώς αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην περιβαλλοντική βιομηχανία που θα διευρύνουν τις δράσεις και τις ανάγκες πέραν της συλλογής, μεταφοράς, μεταφόρτωσης, προσωρινής αποθήκευσης, αξιοποίησης και διάθεσης αποβλήτων. Είναι μία μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξη τοπικά και εθνικά».


Να σημειωθεί ότι η κυκλική οικονομία θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς άξονες χρηματοδότησης ευρωπαϊκών πόρων και θα στηρίξει την καινοτομία, την δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας, καθώς και νέες πρωτοβουλίες για τη διαχείριση των αποβλήτων και των υδάτινων πόρων.


Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα νησιά της Μεσογείου, από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες καθώς και εκπρόσωποι από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, την ευρωπαϊκή τράπεζα ανασυγκρότησης, από το ταμείο χρηματοδοτήσεων της Νορβηγίας και την παρευξείνια τράπεζα. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου είναι ο επίτιμος Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος της Κομισιόν Γιώργος Κρεμλής.


Οι παραπάνω φορείς θα αναδείξουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης της κυκλικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου