ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/9/18

Αλβανικά εδάφη η Άρτα, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα! Αλβανικός Μεγαλοϊδεατισμός και Σκοπιανός Αλυτρωτισμός...

Eξάρσεις και επικίνδυνα ανθελληνικές τάσεις συνεχίζει να αποκτά ο Αλβανικός αλυτρωτισμός ο οποίος μάλιστα ξεκινά από τα σχολεία, προπαγανδίζοντας τη λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία».
Συγκεκριμένα η Ελλάδα παρουσιάζεται ως δύναμη κατοχής αλβανικών εδαφών (!) μέσα από χάρτες που εμπεριέχουν τα σχολικά βιβλία.

Ενδεικτικό είναι πως στο βιβλίο Γεωγραφίας υπάρχει χάρτης με τον άκρως προπαγανδιστικό τίτλο: «Ο χάρτης των κομματιασμένων εδαφών μας» ενώ στο ίδιο βιβλίο η ελληνική περιοχή της Άρτας,  παρουσιάζεται ως μία Αλβανική-κατεχόμενη περιοχή. Η ανιστόρητη αλβανική προπαγάνδα καταδεικνύει ως «αλύτρωτες» περιοχές την Άρτα, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, ακόμη και την Κέρκυρα, ενώ βαφτίζει το Βόρειο Ιόνιο ως Αλβανική θάλασσα!

«Ενωθείτε για την Αλβανία για την κοκκινόμαυρη σημαία μας για να μάθουν οι μελανές περιοχές ότι αυτός ο τόπος ονομάζεται Αλβανία» επιτάσσει το βίντεο που συνοδεύει το παρακάτω ρεπορτάζ.
Είναι φανερό πως η εκπαίδευση αποτελεί κύριο μοχλό του αλβανικού αλυτρωτισμού προκειμένου να γαλουχηθούν οι νέες γενιές της γείτονος με την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» και τον διακαή πόθο προσάρτησης των «κατεχόμενων εδαφών».

Τον «ασκό του αιόλου» έχει ανοίξει με την αδικαιολόγητη αδράνεια και διαλλακτικότητά της η ελληνική εξωτερική πολιτική η οποία εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζει με δειλία τον αλυτρωτισμό και τις επεκτατικές επιβουλεύσεις που αναθερμαίνονται όλο και περισσότερο στα Βαλκάνια. Πρόκειται για περίτεχνες μεθοδεύσεις που θα μπορούσαν να έχουν εφιαλτικές συνέπειες για την χώρα μας και χρίζουν άμεσης απάντησης από την Ελληνική πλευρά.

Φυσικά ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός όπως και ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών, ταυτίζονται ως άμεση απειλή για τη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα ταυτίζονται και ως απειλή  για τη σταθερότητα στο εσωτερικό τους. Είναι γεγονός πως το αλβανικό στοιχείο του κράτους των Σκοπίων έχει δυναμική παρουσία στη χώρα με ισχυρούς λόγους να μην επιθυμεί την ονομασία Μακεδονία καθώς δεν θα προσδιορίζονται μ’ αυτόν τον τρόπο οι Αλβανοί. Κάτι τέτοιο μόνο ως πρόφαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Κύριος στόχος είναι η ένωση του Τέτοβου με το Κοσσυφοπέδιο ή με την Αλβανία.

Η διάσπαση του κράτους θεωρείται πλέον δεδομένη σύμφωνα με καταξιωμένους  ιστορικούς  και γεωπολιτικούς  αναλυτές, ενώ οι εσωτερικοί τριγμοί στην κοινωνική και πολιτική σύσταση, αποτελούν βάσιμη ανησυχία για επικείμενο διαμελισμό αυτού του μορφώματος ανεξάρτητα από την έκβαση της προδοτικής συμφωνίας που η «Ελληνική» κυβέρνηση υπέγραψε πραξικοπηματικά, καταπατώντας την εντολή του Ελληνικού λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου