ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/10/18

Διασφάλιση της ψευτομακεδονικής ταυτότητας των Σλάβων των Σκοπίων ζητούν οι 8 αποστάτες από τον Ζάεφ


Εγγυήσεις ζητούν από τον Ζάεφ οι 8 αποστάτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ψήφισαν στην ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Να σημειωθεί πως η στάση τους είναι ακόμα κρίσιμη καθώς ο Ζόραν Ζάεφ θα χρειαστεί την ψήφο τους και στην τρίτη ψηφοφορία για να «κλειδώσει» και επίσημα η συμφωνία των Πρεσπών από την σκοπιανική βουλή.
Ειδικότερα, οι 8 αποστάτες ζητούν από την κυβέρνηση Ζάεφ, διασφάλιση της «μακεδονικής» ταυτότητας και εγγυήσεις πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα ακυρωθεί εφόσον η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και την έναρξη διαδικασίας συμφιλίωσης στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο κ. Ζάεφ δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι οκτώ βουλευτές έχουν ζητήσει με κοινή δήλωσή τους σταδιακή υιοθέτηση της νέας ονομασίας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» σε εσωτερική χρήση.

Αυτό ενδέχεται να έρθει σε αντίθεση με την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ορίζει πως αφού τεθεί σε ισχύ οι σκοπιανές Αρχές πρέπει να φροντίσουν για την άμεση χρήση του νέου ονόματος σε όλα τα επίσημα «έγγραφα, αλληλογραφία και συναφές υλικό».

mknews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου