ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

15/10/18

Αίσχος! Αλυτρωτική σκοπιανική ταινία υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και πρωταγωνίστησε «Ελληνίδα» ηθοποιός! (βίντεο)


Ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού, επιστρέφει στη γενέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός μετανάστης στη ΠΓΔΜ.
Τελικά ο πατέρας, τον οποίο συναντά, σκοτώνεται από τους στρατιώτες του αλβανικού απελευθερωτικού στρατού και το άψυχο σώμα του σταυρώνεται πάνω σε μια μεγάλη πινακίδα που χωρίζει τα Σκόπια στα 2 και τα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχηματίζουν ένα φωτοστέφανο στο κεφάλι του.

Το παραπάνω είναι η υπόθεση της αλυτρωτικής σκοπιανικής ταινίας «Mocking of Christ», «Ο χλευασμός του Χριστού» η οποία υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και στην οποία πρωταγωνιστή η «Ελληνίδα» ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού. Το ειρωνικό είναι ότι η ταινία λογοκρίθηκε στα Σκόπια με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προβολή της, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα. Ο λόγος ήταν ότι θεωρήθηκε από τους Σλάβους των Σκοπίων ότι ειρωνεύεται την χριστιανική πίστη.

Η ταινία «Mocking of Christ», σε σκηνοθεσία του Γιάνι Μποζάτζι, διαιωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ πρόσφατα και μάλιστα κέρδισε και μνεία πρωτοπορίας. Στο δε Φεστιβάλ και στον κατάλογό του εμφανίζεται ως «Μακεδονική». Σκηνές του έργου γυρίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:






mknews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου