ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/10/18

Tελεσίγραφο ΗΠΑ σε Τσίπρα-Ζάεφ: «Κάντε γρήγορα, η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ολοκληρωθεί» -Ευχαριστούν τον Κοτζιά που υπέγραψε την εκχώρηση του ονόματος!


Τελεσίγραφο προς Τσίπρα και Ζάεφ ήρθε από Ουάσινγκτον, με την «βιτρίνα” σχολίου για την παραίτηση του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπεινα ολοκληρωθεί γρήγορα και ευχαριστεί τον Κοτζιά για τη «συμβολή” του στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Οι πιέσεις από τις ΗΠΑ στο εν λόγω ζήτημα πηγάζουν από το γνωστό σενάριο εκτοπισμού της Ρωσίας από την περιοχή των Βαλκανίων και πλήρη έλεγχο της γεωπολιτικής περιοχής στην ευρύτερη περιοχή.

Η ένταξη των Σκοπίων σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ θα αποτελέσει μπλόκο στην επιρροή του Κρεμλίνου στην περιοχή. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των ΗΠΑ και γι’ αυτό πιέζουν με κάθε μέσο τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων.

Σχόλιο για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έκανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στέλνοντας μήνυμα για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ευχαριστούμε τον Νίκο Κοτζιά για την αφοσίωσή του στην ενίσχυση της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και τη συμβολή του στην επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών», τονίζουν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη.

«Υποστηρίζουμε έντονα την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και προτρέπουμε στους ηγέτες των κομμάτων να ξεπεράσουν τις κομματικές τους γραμμές», προσθέτει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι τριγμοί στην ελληνική κυβέρνηση οδήγησαν σε αβεβαιότητα για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ασκεί επιπλέον πίεση για ολοκλήρωση της επαίσχυντης συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου