ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/11/18

Από την Ελασσόνα ο πρώτος δηλωμένος gay μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου

Έναν δικό της εκπρόσωπο, μέλος της Ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ, απέκτησε την περασμένη Τρίτη στο Αμερικανικό Κογκρέσο η Θεσσαλία και συγκεκριμένα η Ελασσόνα.


Πρόκειται για τον ομογενή Δημοκρατικό Χρήστο Παππά (Chris Pappas) ο οποίος είναι το πρώτο μέλος του Κογκρέσου, που έχει δηλώσει ανοιχτά ομοφυλόφιλος, και νίκησε στις εκλογές του Νιου Χαμσάϊρ, τον αντίπαλό του, Ρεπουμπλικανό, Έντι Έντουαρντς (Eddie Edwards).

Ο νέος γερουσιαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει το ονοματεπώνυμο του προπάππου του Χρήστου Παππά ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr, το 1906 εγκατέλειψε το Λιβάδι Ελασσόνας διασχίζοντας τον Ατλαντικό προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

Ο Χρήστος Πάππας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, είναι επιχειρηματίας συνεχίζοντας την ιδιοκτησία του ιστορικού εστιατορίου «Puritan Backroom» που ίδρυσε ο Ελασσονίτης Χρήστος Παππάς το 1917

Μερικά από τα θέματα στα οποία δίνει βαρύτητα είναι η επιδημία των ναρκωτικών, η ποιότητα ζωής και η δυνατότητα απόκτησης ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους πολίτες του Νιου Χαμσάιρ.

Έπειτα από την αποφοίτησή του από το Harvard το 2002 επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να συμβάλλει στη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης.

Ξεκίνησε την ανάμειξή του στα κοινά με την εκλογή του το 2002 ως πολιτειακός βουλευτής επί δύο θητείες, εκλέχτηκε ταμίας της κομητείας του Hillsborough, ενώ από το 2013 εκλέχτηκε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Νιου Χαμσάιρ.

Ο Πάππας βρίσκεται τις περισσότερες μέρες στο εστιατόριο «Puritan», ως συνιδιοκτήτης της επιχείρησης, επιβλέποντας την καθημερινή λειτουργία του και συντονίζοντας τους 230 υπαλλήλους. Πολύ συχνά εργάζεται μέσα στην κουζίνα δίπλα σε άλλους υπαλλήλους φτιάχνοντας σαλάτες, κόβοντας τυρί φέτα ή καθαρίζοντας τραπέζια και υποδεχόμενος τους πελάτες.

Τον Απρίλιο του 2017, όπως είχε γράψει σχετικά η Ελληνόφωνη εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ο Κρις και η οικογένειά του υποδέχθηκαν πολιτικούς, φίλους και πελάτες, από όλη την επικράτεια του Νιου Χαμσάιρ, για τη γιορτή της εκατοστής επετείου του «Puritan».

Το εστιατόριο του προπάππου του από το Λιβάδι Ελασσόνας είναι από τα πλέον διάσημα και έχει καθιερωθεί να το επισκέπτονται οι υποψήφιοι για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οταν δεν εργάζεται στο εστιατόριο προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της πόλης του Μάντσεστερ.

Επίσης, τρέχει μερικά μίλια την ημέρα, ταξιδεύει πολύ και περνά χρόνο με την οικογένειά του. Πριν από τις εκλογές δήλωσε πως «εάν με στείλουν οι πολίτες του Νιου Χαμσάιρ στο Κογκρέσο να τους αντιπροσωπεύσω θα επικεντρωθώ να υπηρετώ τις ανάγκες τους κάθε μέρα».





Πηγή:  kosmoslarissa.gr (Λευτέρης Ευαγγέλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου