ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/12/18

Σε ποιους ανήκει η Θεσσαλονίκη; Η αινιγματική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να προσέξουν οι πάντες! Ήρθε η ώρα της επιλογής (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ποιους ανήκει η Θεσσαλονίκη; 
Η αινιγματική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να προσέξουν οι πάντες! 
Ήρθε η ώρα της επιλογής...
Στον απόηχο της πρωτοφανούς ανθελληνικής στάσης από μερίδα πολιτικών κύκλων στο θέμα του Σκοπιανού, ο πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί σε τρεις μέρες την συμπρωτεύουσα.

Καλούν κόσμο στα σλαβικά στην εκδήλωση του Α.Τσίπρα για την Μακεδονία – Αποκαλούν την Θεσσαλονίκη

«Solun» – Η κυβέρνηση πρέπει να τοποθετηθεί εδώ και ΤΩΡΑ!
Με τις συγκεντρώσεις από παμμακεδονικούς συλλόγους ήδη να προγραμματίζονται για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επέστρεψε με μία αινιγματική ανακοίνωση για όσους φωνάζουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ας διαβάσουμε πρώτα τι ανακοίνωσαν:

«Η προσπάθεια για αναβίωση της σκοτεινής εποχής του Γκοτζαμάνη από ακροδεξιές οργανώσεις θα πέσει στο κενό.

Η ανακοίνωση της πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ στις 14/12 με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύεται από την αντίδραση των γνωστών εθνικιστικών κύκλων της πόλης, οι οποίοι θεωρούν ότι η πόλη ανήκει στους ίδιους και καλούν σε αντισυγκέντρωση.

Ο ακροδεξιός συρφετός που νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη, θα πάρει την απάντηση που του αξίζει από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μακεδονίας.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις αντισυγκεντρώσεις και να πάρουν αποστάσεις από το εθνικιστικό μίσος και την πατριδοκαπηλία».

Οι παρατηρήσεις που μπορεί κάποιος να κάνει πάνω στην παραπάνω ανακοίνωση είναι αρκετές, ωστόσο σε ένα σημείο αξίζει να σταθούμε πρώτα:

«Η ανακοίνωση της πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ στις 14/12 με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύεται από την αντίδραση των γνωστών εθνικιστικών κύκλων της πόλης, οι οποίοι θεωρούν ότι η πόλη ανήκει στους ίδιους και καλούν σε αντισυγκέντρωση».

Σε ποιους επομένως ανήκει η Θεσσαλονίκη αν όχι στην πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθενται στην Συμφωνία των Πρεσπών;

Τα ερωτήματα βαθαίνουν ακόμη περισσότερο αν συνδέσει κανείς τις παραπάνω αναφορές με τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του πρωθυπουργού , Αλέξη Τσίπρα.

Ο ένας μιλάει για το μέλλον της Θεσσαλονίκης που είναι «αποκλειστικά προς τον βορρά (Βαλκάνια)» και ο άλλος αρνείται την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου