ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/12/18

Κ.Δήμαρχε κάποτε όλα έχουν ένα τέλος

Εδώ και λίγες μέρες διαβάζω, προσεκτικά το ομολογώ,διάφορες αναλύσεις και «αναλύσεις» σχετικά με την τελική κατάληξη της μέχρις εσχάτων μάχης που λαμβάνει χώρα,για την κατάκτηση του Δήμου της Κατερίνης.

Οι…αναλυτές,στρατηγοί και υπασπιστές των υποψηφίων δημάρχων είπαν τα δικά τους.
Σειρά μου να πω μερικά βασικά και ίσως και κοινώς αποδεκτά.
Ο επί 3 συνεχόμενες θητείες σημερινός Δήμαρχος,ακόμη και αν υπήρξε ο καλύτερος του Σύμπαντος,βρίσκεται σήμερα μετά από 13 χρόνια (εποχή Αμοιρίδη) αντιμέτωπος με 3 πολύ αξιόλογους,εύρωστους οικονομικά και δημοφιλείς συνυποψήφιους. Το ότι κούρασε,κουράστηκε και έδειξε το τι μπορεί (ή δε μπορεί) να προσφέρει,το γνωρίζουμε όλοι.
Αυτό όμως που δε γνωριζουμε καθόλου,είναι το τι μπορούν να προσφέρουν οι άλλοι 3 από τη θέση του Δημάρχου,μόνοι τους ή συνεργαζόμενοι μεταξύ τους. Ο εκλογικός νόμος βλέπεις,το απαιτεί!
Υπάρχουν και ενδείξεις αποσύνθεσης της σημερινής δημοτικής ομάδας. Οι ηχηρές-μαζικές αποχωρήσεις ΕΚΛΕΓΜΈΝΩΝ συμβούλων και αντιδημάρχων,είναι η πρώτη και βασική ένδειξη,ότι οι «πολίτες σε δράση», δε θα βρίσκονται αυτή τη φορά στον…τελικό του δεύτερου γύρου.
Οι 4-5 δυνατοί κι εκλόγιμοι σύμβουλοι που του απέμειναν (Δρούγκας,Μακρίδου,Ντούρος,Βαινάς,Ίτσιος),μαζί με τις 3 προσθήκες δυναμικών νέων (Σάββας,Νίκος και Θωμάς),δεν αρκούν για να σώσουν την παρτίδα.
Οι διορισμοί,οι…εξυπηρετήσεις και οι συμμαχίες με αιρετούς (νυν και τέως) άλλων βαθμίδων,είναι δίκοπο μαχαίρι,που προς το παρόν κόβει πιο πολύ την παλιά,τη φθαρμένη πλευρά.
Ο κόσμος ζητά ΑΝΑΝΈΩΣΗ. Έτσι κι αλλιώς,ποιοτικές επιλογές έχει πλέον και στους 4 συνδυασμούς!
Το συμπέρασμα,δικό μου φυσικά,είναι πως η εποχή Χιονιδη έλαβε τέλος στο Δήμο.
Όχι όμως και ο ίδιος σαν πολιτική οντότητα. Η ΝΔ έχει πάντα μια ανοιχτή και ζέστη αγκαλιά για τον κ Δήμαρχο!
Όχι όμως και ο Θανάσης και η δυναμική του ομάδα,που απειλούν να εξοβελίσουν τον συνδυασμό του Δημάρχου ακόμα και στην 4η θέση!
Το μόνο που μένει να μάθουμε,είναι το αν ο (καλώς εννοούμενος) πολιτικός εγωισμός του Δημάρχου μας του επιτρέπει να δεχτεί μια τέτοια άτακτη υποχώρηση.

Δημήτρης Γ. Δένης

1 σχόλιο:

  1. Η ΝΔ να τον στήσει στον τάκο πριν τον αγκαλιάσει για τις αναθέσεις. Αλλιώς είναι συνένοχη ή ήταν πάντα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή