ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/5/19

Νίκι Λάουντα: Λύγισαν οι γιοί του στο τελευταίο αντίο

Ο Νίκι Λάουντα δεν ήταν απλά ένας μεγάλος πιλότος αγώνων της Formula 1. Ήταν η Formula 1. Ήταν εκείνος που ξεσήκωσε τους λάτρεις της ταχύτητας και ήταν εκείνος που ανέδειξε νέα ταλέντα.


Σήμερα, στην Βιέννη, ντυμένος με την στολή του και με το κράνος του πάνω στο σκούρο φέρετρο ο Νίκι Λάουντα πάτησε την τελευταία γκαζιά και έφυγε για τους ουρανούς. Στο τελευταίο ξεπροβόδισμα ήταν όλοι εκεί. Μεγάλες μορφές των αγώνων που έχουν γίνει αγνώριστοι με το πέρασμα των χρόνων, η οικογένειά του, τα παιδιά και τα εγγόνια του και καλοί τους φίλοι που δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Φίλοι αγαπημένοι και μορφές της F1 όπως ο Αλέν Προστ, ο Νίκο Ρόζμπεργκ, ο Jacky Ickx, ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ και ο Ντέιβιντ Κούλτχαρτ.

Ο Νίκι Λάουντα ο εμβληματικός πιλότος της Formula 1 κηδεύτηκε σήμερα στην Βιέννη αφού τον αποχαιρέτισαν και φανατικοί θαυμαστές του που στάθηκαν για ώρες στην ουρά και στην βροχή.


Η σύζυγός του ήταν εκείνη που τοποθέτησε το κράνος του πάνω στο φέρετρο.


Ο γιος του Ματίας συντετριμμένος δεν άντεξε και λύγισε την ώρα του τελευταίου αντίο.



Ο γιος του Νίκι Λάουντα, Λούκας με τον Λούις Χάμιλτον


Συντετριμμένος ο Ματίας Λάουντα και δίπλα του ο Αλέν Προστ, ο Χέλμουτ Μάρκο και ο Νίκο Ρόζμπεργκ


Λουις Χάμιλτον και Γκέρχαρντ Μπέργκερ – Το σήμερα και το χθες της F1 ήταν εκεί


Άρνολντ Σβαρτζενεγκερ ήταν εκεί να τιμήσει τον συμπατριώτη του


Ο Νίκι Λάουντα, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έφυγε από τη ζωή πέθανε τη Δευτέρα 20 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Είχε στεφθεί τρεις φορές πρωταθλητής στη Formula 1, δυο με τη Ferrari το 1975 και το 1977 και άλλη μια το 1984 με τη McLaren. Ύστερα από δύο μεταμοσχεύσεις νεφρών το 1997 και το 2005, χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα τον Αύγουστο του 2018, αφού μολύνθηκε από ιό κατά τη διάρκεια μιας παραμονής του στην Ιμπίζα. Εγχειρίστηκε στο γενικό νοσοκομείο της Βιένης, κατά σατανική σύμπτωση την επομένη της επετείου του ατυχήματός του, και συνήλθε μετά βίας. Νίκι Λάουντα: Τελευταίο αντίο σε έναν μεγάλο

«Ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθω. Συγκρίνεται μόνο με τα εγκαύματά μου μετά το ατύχημα στο Νίρμπουργκρινγκ», είχε παραδεχτεί στην ελβετική εφημερίδα Blick. «Ήμουν νεκρός για λίγο. Αλλά ξαναζωντάνεψα».

Μοναδικός απών σήμερα από την κηδεία του αγαπημένου του φίλου μια άλλη εμβληματική μορφή της Formula 1 ο Μπέρνι Έκλστοουν ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παρευρισκόταν αφού για εκείνον ο Νίκι θα είναι πάντα ζωντανός.

Πηγή: www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου