ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/11/19

«Μεταξύ μας» με τους συγγραφείς …

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα τα μέλη της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας ανταποκρίθηκαν στην προγραμματισμένη από το Δ.Σ. εορταστική κοινωνική συνεστίασή τους στο ουζερί «Μεταξύ μας» το βράδυ του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2019.


Μετά το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο κο Άγγελο Αγγελίδη και τις απαραίτητες συστάσεις, προχώρησε σε σύντομη ενημέρωση για την πορεία και τα πεπραγμένα της Ένωσης. Ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και τα παρουσίασε στην ομήγυρη. Συμφώνησαν όλοι ότι η διοίκηση θα συνεχίσει με περισσότερη διάθεση το δημιουργικό έργο της.

Ανακοινώθηκαν μελλοντικές δράσεις της Ένωσης όπως η παρουσίαση του νέου βιβλίου του μέλους μας κου Γεωργίου Ράπτη με τίτλο «ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» (για μικρούς και μεγάλους) την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στην ΕΚΑΒΗ (επάνω αίθουσα). Θα ακολουθήσουν δράσεις αγαθοεργίας για ανακούφιση συνανθρώπων μας για τα Χριστούγεννα. Έγινε επίσης αναφορά στη θεατρική παράσταση «ΟΛΥΜΠΙΑΣ, Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» του θεατρικού συγγραφέα κου Αθανάσιου Μπίντα την Τετάρτη 27/11 στο Κινηματοθέατρο ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ.


Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον επίσημο ομιλητή της βραδιάς και νέο μέλος της Ένωσης κο Αντρέα Μπούκα, ερευνητή, που μένει για χρόνια στη Σουηδία και έχει καταγωγή από τη Λεπτοκαρυά. Αναφέρθηκε μεστά και ολοκληρωμένα στην Ιστορία της Ελληνικής Ομογένειας στη Σουηδία, στο Ελληνικό Κέντρο Σουηδίας και την πορεία του αλλά και σε εκδόσεις του Ελληνικού Κέντρου όπου συμμετείχε, κυρίως ξενόγλωσσες. Επίσης, με την ευκαιρία αναφέρθηκε στη διαμορφωμένη κατάσταση της υπόθεσης της Παγκόσμιας Μετανάστευσης. Χειροκροτήθηκε θερμά και προκάλεσε συζητήσεις στις παρέες για τα λάθη έναντι των ομογενών.

Ο πρόεδρος εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαρίστησε την οικογένεια του κου Νίκου Παπανικολάου για την φιλοξενία των διαφόρων δραστηριοτήτων της Ένωσης στους χώρους των δικηγορικών τους γραφείων.


Ακολούθησε η βράβευση της γηραιότερης από τα μέλη της Ένωσης, της κας Δέσποινας Ποικιλίδου, εικαστικού, συγγραφέα, που τιμήθηκε για το έτος 2019 και συγκεκριμένα για την πολύχρονη και πολυσχιδή προσφορά της στα Πολιτιστικά της Πιερίας από τη νεαρότερη της συντροφιάς την Αναστασία Αγγελίδου, που της αφιέρωσε προηγουμένως μία μουσική σύνθεση με το βιολί της. H συγκίνηση κατέβαλε όλους τους παρόντες που καταχειροκρότησαν.

Εντύπωση και θετικά σχόλια απέσπασε το μηνυματικό σύνθημα που υιοθέτησε η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας «Άνθρωπος-Δημιουργία-Πολιτισμός» και διακοσμούσε το χώρο σε banner.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Αικατερινείων, ήταν κατά γενική ομολογία επιτυχημένη και στα κατάλληλα χρονικά πλαίσια, ευκαιρία για αντάμωση των μελών και σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.

Ευγενία Κορτσάρη - Γ. Γραμματέας ΕΝΩ.ΣΥ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου