ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/7/20

ΠΙΕΡΙΑ: ΣΤΟ 25% Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ

Ε. Λάμπρου –Ξυπτερά: « Θεωρούμε ότι το καλοκαίρι έχει τελειώσει»

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Θεωρούμε ότι το καλοκαίρι έχει τελειώσει με αυτά τα δεδομένα και δεν διατηρούμε ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο» τονίζει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κα Ευαγγελία Λάμπρου- Ξυπτερά
Όπως επεσήμανε η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Πιερία τις προηγούμενες μέρες ήταν στο 25% περίπου, ωστόσο με τα νέα δεδομένα και με το τεστ των 72 ωρών που καλείται να κάνει και να πληρώσει ο τουρίστας στη χώρα του, οι ακυρώσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Τα προβλήματα

Ενέργειες που έτρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και δεν έγιναν, μια πύλη μόνο αυτή στον προμαχώνα αλλά και τα τεστ, όλα αυτά λειτουργούν αρνητικά για τη χώρα μας, υπογραμμίζει η κα Λάμπρου – Ξυπτερά. «Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων είχαμε ζητήσει από τις 7 Μαΐου μέτρα και συγκεκριμένα ενίσχυση όλων των συνοριακών σταθμών όχι μόνο του Προμαχώνα και φυσικά να γίνονται τεστ, σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

«Οι βαλκανικές χώρες είναι πολύ σημαντικές για όλη τη βόρεια Ελλάδα, είναι ένα πλήγμα μεγάλο που δέχεται η Πιερία, η Χαλκιδική, η Καβάλα και η Θάσος, αναφέρει η κα Ξυπτερά και προσθέτει: «Οι πληρότητες μέχρι πριν μερικές μέρες ήταν γύρω στο 25% αλλά με την προοπτική ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Τώρα μετά από αυτό που έγινε έχουμε συνεχής ακυρώσεις, δεν αποφασίζει κάποιος να κάνει τα τεστ στη χώρα του και είναι δύσκολο κιόλας είναι να τα βρει».

Οι προτάσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζητά να υπάρχουν τα τεστ για τις χώρες που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, αλλά όχι από όλες τις χώρες, όπως επίσης να γίνονται τεστ σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας. «Δεν μπορεί να δεχόμαστε τεστ στον Προμαχώνα και όχι στα αεροδρόμια», τόνισε χαρακτηριστικά. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η θέση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Εμείς δεν τρέφουμε ελπίδες ότι κάτι θα πάει καλύτερα για αυτό και πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης του κλάδου για τον χειμώνα», υπογράμμισε η κα Ξυπτερά.

Όπως τόνισε η αναστολή πληρωμών καλώς έγινε τους προηγούμενους μήνες με το lockdown όμως τώρα αυτό δεν θα βοηθήσει αφού θα πρέπει οι υποχρεώσεις να πληρωθούν και αυτό είναι αδύνατον να γίνει το 2020. Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ήταν η απαλλαγή των επαγγελματιών από τα οικονομικά βάρη, δηλαδή η διαγραφή χρεών, που θεωρείται από την Ομοσπονδία ως η μόνη λύση για να συνεχίσει να υπάρχει ο κλάδος.

Συναντήσεις την Αθήνα

Τα αιτήματα των ανθρώπων του τουρισμού συζητήθηκαν σε συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα με την συμμετοχή της κα Λάμπρου – Ξυπτερά και του βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου . Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, τον καθηγητή κ. Τσιόδρα και στελέχη του Υπουργείου. Τέθηκε το αίτημα των φορέων να ανοίξουν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί να στελεχωθούν και να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι για τον covid 19. Από το Υπουργείο Υγείας αναλύθηκε όλος ο σχεδιασμός σε ότι αφορά το άνοιγμα της χώρας, ελέγχονται καθημερινά τα σημεία εισόδου της χώρας και εάν εντοπιστεί επιβάρυνσης τότε αυτά θα κλείσουν.

ΠΗΓΗ: olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου