ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

15/7/20

«Δάκρυσε» όλη η Ελλάδα με το Κόκκινο Ποτάμι – Όταν ξαναχορέψουμε θα είναι το τέλος τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Το φινάλε της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» ήταν όπως αναμενόταν τραγικό!

Το ποτάμι βάφτηκε κόκκινο από το αίμα δεκάδων νέων του Πόντου, που σκοτώθηκαν-σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους του Κεμάλ.


Ένα φινάλε γεμάτο πόνο, δάκρυα και βαρύ πένθος για έναν τεράστιο κομμάτι του Ελληνισμού που ξεριζώθηκε…

Ήταν το τέλος μιας δραματικής σειράς, που κατάφερε να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, φέρνοντας στην επιφάνεια την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μέσα από τον θυελλώδη έρωτα των δύο βασικών πρωταγωνιστών του, Μίλτου και Ιφιγένειας.

Συγκλόνισε τους πάντες η σκηνή με τον ομαδικό θάνατο κυνηγημένων Ποντίων μέσα σε σπηλιά για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.



Ήταν η πρώτη φορά που η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτέλεσε επίκεντρο μιας τηλεοπτικής σειράς, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Και μάλιστα σε μία περίοδο, κατά την οποία στην Τουρκία αναπολούν το συγκεκριμένο παρελθόν, προβαίνοντας σε κινήσεις που πλήττουν την Ελλάδα.

  Οι νησιώτες ξεμπροστιάζουν τις αστείες δικαιολογίες του Μαξίμου: Τα τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται στις Κυκλάδες από τις 27 Ιουνίου!
Στο τελευταίο ουσιαστικά επεισόδιο, κορυφώθηκε το δράμα των διωγμένων Ελλήνων του Πόντου, με τους περισσότερους βασικούς ήρωες της σειράς να βρίσκουν τραγικό θάνατο και λίγους να γλιτώνουν.

Εξαντλημένοι Έλληνες, είτε στα καραβάνια του θανάτου, είτε κυνηγημένων και ταλαιπωρημένων στ’ απόκρημνα βουνά του Πόντου.

Μητέρες έκλαψαν τα μωρά τους, Έλληνες κάηκαν ζωντανοί, σφαγιάστηκαν, έχασαν την γη τους, την οποία άρπαξαν οι ορδές του Κεμάλ.

Η πιο συγκλονιστική στιγμή όμως ήταν η πορεία Ελλήνων μέσα στο ποτάμι, ανάμεσά τους και ο Μίλτος Παυλίδης, που χόρεψε τον πανάρχαιο Ελληνικό χορό πυρρίχιο ως τελευταία επιθυμία, να περπατάει λίγα βήματα λευτεριάς -όταν ο φίλος του Κερέμ τον απελευθερώνει κόβοντάς του τα δεσμά, αλλά τελικά βρίσκει τραγικό θάνατο λίγα μέτρα παρακάτω, βάφοντας και αυτός με το αίμα του το ποτάμι κόκκινο.

Με ανάρτησή του στα social media o τηλεοπτικός Μίλτος Παυλίδης, ηθοποιός Ιωάννης Παπαζήσης, έγραψε για το τέλος της σειράς και τα όσα έζησε με τη συμπρωταγωνίστριά του Αναστασία Παντούση, Ιφιγένεια στη σειρά. «Εγώ ξέρω ότι όλοι δώσαμε την ψυχή μας για να περιγράψουμε τα γεγονότα εκείνης της εποχής… όπως ξέρω πολύ καλά ότι με αυτό το κορίτσι αγαπήσαμε πολύ τους ήρωες μας και κάθε δευτερόλεπτο κάθε στιγμή ήταν ένα κομμάτι από την ψυχή μας. Μεγάλο ταξίδι και μεγάλο το ευχαριστώ. ο Μίλτος και η Ιφιγένεια σας χαιρετούν».

Η βασική ηρωΐδα Ιφιγένεια Παυλίδη, γλίτωσε την φρίκη και κρατώντας στα χέρια το μικρό Μιλτιάδη ταξιδεύει με το πλοίο προς την ελευθερία, έχοντας συνείδηση ότι τίποτα από αυτά που έζησε δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Και δεν θα ξεχαστεί, καθώς ο Πυρρίχιος θα αντηχήσει εκ νέου, αυτή την φορά όχι ως τελευταία επιθυμία θανάτου, αλλά ως πρώτη επιθυμία θριάμβου…




el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου