ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

9/7/20

Συζήτηση για την διαμονή προσφύγων στην παραλία

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Με την ενημέρωση από τον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Γιώργο Νταντάμη για διάφορα θέματα του δήμου, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες .
Ο δήμαρχος κ. Κουκοδήμος απουσίαζε καθώς είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα.


Συζήτηση για τους πρόσφυγες στην παραλιακή ζώνη

Προ ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Θ. Λιακόπουλος ζήτησε ενημέρωση για τους πρόσφυγες στην παραλιακή ζώνη, ο οποίοι εξακολουθούν να μένουν στην Παραλία παρά το γεγονός όπως τόνισε, ότι η δημοτική αρχή είχε πει ότι θα σταματήσουν να γίνονται αυτές οι μισθώσεις και θα διαφυλαχθεί η παραλιακή ζώνη και ο τουρισμός.

Τόσο ο κ. Νταντάμης όσο και ο κ. Κατανάς με την ιδιότητα του διοικητή της δομής στην Κ. Μηλιά, απαντώντας υπογράμμισαν ότι ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει καθώς η εγκατάσταση τους, αφορά ιδιωτικές συμφωνίες , ενοικίαση με ιδιώτες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.

Επιπλέον ο κ. Νταντάμης σημείωσε ότι ο τουρισμός ταλαιπωρείται πολύ, όπως και οι εργαζόμενοι, και ζήτησε «σχετική διακριτικότητα και έντιμη πολιτική συμπεριφορά».

Ο κ. Ντόντης στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για «ταύτιση» με την άποψη του κ.Νταντάμη, ενώ κατηγορηματικά αντίθετος στη φιλοξενία των προσφύγων ήταν ο κ. Λεμονόπουλος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «δώστε τους τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται.

Ο κ. Παπαζιώγας επεσήμανε ότι θα πρέπει να μπει μια τάξη στη λειτουργία των ΜΚΟ στο Δήμο Κατερίνης και να αντιμετωπιστεί το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στην παραλιακή ζώνη.

Εκμισθώσεις παραλιακών καταστημάτων

Στα ημερήσιας διάταξης θέματα συζητήθηκε η διενέργεια της εκδήλωσης με τίτλο «Katerini Street Food Festival» και η εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν οι εκμισθώσεις παραλιακών καταστημάτων και συγκεκριμένα το πρώην κατάστημα Φάρος στην Ολυμπιακή Ακτή, το πρώην κατάστημα Άμμος και δημοτική έκταση στην παραλιακή οδό Παραλίας –Κορινού.

Όσον αφορά την απευθείας εκμίσθωση των κτιριακών εγκαταστάσεων πρώην Φάρος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μορφακίδης ενημέρωσε το σώμα ότι έγιναν δυο άγονοι διαγωνισμοί μαζί με τους επαναληπτικούς διαγωνισμούς. Η τιμή εκκίνησης ήταν 15χιλιαδες ευρώ, κατατέθηκαν τρεις προσφορές και δόθηκε όπως είπε ο αντιδήμαρχος στην πιο συμφέρουσα με το ποσό των 11.500 ευρώ


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου