ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/9/20

Ένας ήρωας… αρουραίος – Δείτε γιατί του δόθηκε χρυσό μετάλλιο [BINTEO]

Ο αρουραίος Μαγκάβα είναι ένας πραγματικός ήρωας αφού εντοπίζει νάρκες ξηράς στην Καμπότζη και έχει βρει δεκάδες εκρηκτικούς μηχανισμούς. Γι ‘αυτό και βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο. Είναι ο πρώτος αρουραίος που βραβεύτηκε ποτέ.

Ο Μαγκάβα (Magawa) ανήκει στο είδος των γιγάντιων αρουραίων χάμστερ της Γκάμπια. Έχει μήκος 70 εκατοστά με την ουρά του και ζυγίζει 1,2 κιλά. Είναι όμως αρκετά ελαφρύς ώστε να μην πυροδοτεί τις νάρκες εάν βρεθούν στο δρόμο του. Και αυτή είναι ακριβώς η δουλειά του: να εντοπιζει νάρκες στην Καμπότζη, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους ανθρώπους της χώρας αυτής. Το ρεκόρ του είναι εντυπωσιακό. Το επτάχρονο ζώο έχει εντοπίσει 39 νάρκες ξηράς και 28 μη εκραγέντες εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διάρκεια της …καριέρας του.

Κατάγεται από την Τανζανία και εκπαιδεύτηκε του από τη βελγική ΜΚΟ Apopo, ειδική στην εκπαίδευση αρουραίων να εντοπίζουν νάρκες από τη δεκαετία του 1990. Χρειάζεται ένας ολόκληρος χρόνος εκπαίδευσης πριν τα ζώα …αποφοιτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου