ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

20/10/20

Ελένη Ζάχου: Η Κατερινιώτισσα της Αυστραλίας που βοηθάει τους πάντες !

Λόγω κορονοϊού η ομογενής νοσηλεύτρια, Ελένη Ζάχου,δεν θα μπορέσει να μεταβεί στο Λος Άντζελες για να παραλάβει δυο νέα βραβεία που της απονεμήθηκαν.

Για τον ίδιο λόγο δεν θα γίνει και η εκδήλωση.

Συγκεκριμένα στην Ελένη απονεμήθηκαν δυο χρυσά βραβεία, τα λεγόμενα Stevie Awards. Ένα γιατί ως νοσηλεύτρια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και το άλλο γιατί, αφιλοκερδώς, βοηθάει και διδάσκει νέους συνανθρώπους της σε μη-προνομιούχες χώρες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ελένη Ζάχου είναι παγκόσμια Πρέσβειρα των Νέων της οργάνωσης «Νοσοκόμες του Κόσμου σε Δράση» και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της όπου και όπως μπορεί.

Όπου πονεμένος και κατατρεγμένος, η Ελένη στο πλευρό του ως εθελόντρια καθώς και ότι σε όποιο σημείο του πλανήτη υπάρχει συμφορά και δυστυχία, η Ελένη θα τρέξει να βοηθήσει εθελοντικά, πληρώνοντας μάλιστα και από την τσέπη της!

Γι αυτό και δεν στεναχωρήθηκε που δεν θα γίνει η απονομή των βραβείων.

Για μένα, λέει στο «Νέο Κόσμο» «το μοναδικό βραβείο που μετρά είναι ένα χαμόγελο από τους ανθρώπους που έχω βοηθήσει».

Και έχει βοηθήσει πολλούς: Στις Φιλιππίνες, στο Νεπάλ, στην Ελλάδα, στο Ναουρού και το Νησί των Χριστουγέννων.

Στις αρχές του έτους βρέθηκε Κένυα της Αφρικής εθελοντικά για έξι εβδομάδες και δίδαξε άλλες νοσοκόμες εκεί.

Μετά επιστροφή στην Αυστραλία και εργασία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Gold Coast εν μέσω πανδημίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια της Ελένης Ζάχου κατάγεται από την Κατερίνη, αλλά η ίδια γεννήθηκε στο Ντάργουιν και μεγάλωσε στο νησί Groote, μιάμιση ώρα με το αεροπλάνο από το Ντάργουιν.

Στο νησί αυτό, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αβορίγινες, ο πατέρας της εργαζόταν σε ορυχείο.

Αν και ζούσε σε απομονωμένο μέρος, η Ελένη έμαθε καλά τα Ελληνικά και έχει στην καρδιά της (εκτός απ’ τους ανθρώπους) και την Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου