ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/12/20

Βάζουν λουκέτο σε ακόμη 160 καταστήματα οι τράπεζες – Πόσα έχουν κλείσει σε 5 χρόνια

Στο κλείσιμο επιπλέον 160 καταστημάτων προχωρούν οι 4 μεγάλες ελληνικές τράπεζες, με στόχο τον περαιτέρω περιορισμό του λειτουργικού τους κόστους.

Η πληροφορία προέρχεται από τη συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων, την ΟΤΟΕ, η οποία κάνει λόγο για εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών που δεν έχουν πλέον κατάστημα εξυπηρέτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ομοσπονδία, από το 2015 έως σήμερα τα λουκέτα σε τραπεζικά υποκαταστήματα φτάνουν τα 900.

Από το 2008 έχουν κλείσει περί τα 2.500 καταστήματα. Πρόκειται για το 60% των καταστημάτων που λειτουργούσαν προτού τη χώρα χτυπήσει η οικονομική κρίση.


 


Λουκέτο σε 500 μονάδες το 2021


Οι τραπεζικές διοικήσεις δεσμεύονται έναντι του επόπτη του να περιορίσουν περαιτέρω το δίκτυό τους.


Συγκεκριμένα, μέχρι και το τέλος του 2021 κανένας συστημικός όμιλος δεν πρέπει να λειτουργεί περισσότερες από 250 μονάδες.


Αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά συνολικά 500 καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει και το μεγαλύτερο δίκτυο σήμερα.


Απαντώντας στις κατηγορίες της ΟΤΟΕ, οι τραπεζικές διοικήσεις σημειώνουν με κάθε ευκαιρία πως ένα μεγάλο ποσοστό του δικτύου τους βρίσκεται σε απομακρυσμένες περιοχές.


Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι επιλέγονται περιοχές για κλείσιμο καταστημάτων, όπου υπάρχει τουλάχιστον μία τράπεζα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ είναι διαθέσιμα και ΑΤΜ.


 Το μέλλον της τραπεζικής


Στόχο των τραπεζών αποτελεί σε λίγα χρόνια στα καταστήματά τους να μην απασσχολείται το προσωπικό τους για συναλλαγές ταμείου και πώληση απλών προϊόντων, καθώς αυτές θα διενεργούνται online.


Οι τραπεζοϋπάλληλοι του δικτύου θα επικεντρώνονται σε επαφές με πελάτες, ιδιώτες ή επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται για πιο σύνθετα και μακροπρόθεσμα προϊόντα, όπως πχ. ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση μίας επένδυσης.


Επιπλέον, οι τράπεζες επενδύουν ήδη στο video banking με στόχο να αποσυμφορήσουν περισσότερο τα καταστήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου