ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

29/12/20

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ: Ηλεκτρονικός εντοπιστής αφανών διαρροών υδάτων στο δήμο Πύδνας Κολινδρού αξίας 5500 ευρώ. Άλλο ένα επίτευγμα στρατηγού

Ο στρατηγός δήμαρχος περιχαρής ανακοίνωσε την αγορά ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος ανίχνευσης διαρροών υδάτων! 

Σε έναν κόσμο που πλέον όλα γίνονται με μηχανήματα ψηφιακά, ο στρατηγός, προφανώς πήρε μαθήματα μικροπολιτικής, καθώς διαφημίζει την απόκτηση ενός εργαλείου ως μέγιστη πολιτική συμβολή στον τόπο.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον στρατηγό ότι ανάλογα μηχανήματα νοικιάζονται από εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά με 30 ως 90 ευρώ την ημέρα και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από μία απλή αναζήτηση στο google (Έλεγχος με θερμική κάμερα για κρυφές διαρροές – 70 € + ΦΠΑ

Έλεγχος με θερμική κάμερα για κρυφές διαρροές εκτός ορίων περιοχών που εξυπηρετούμε (θερμογραφία) – 120 € + ΦΠΑ

Έλεγχος με γεώφωνο για διαρροές νερού σε σωλήνες ύδρευσης με μόνωση – 130 € + ΦΠΑ

Έλεγχος σωλήνων αποχέτευσης και λεκάνης τουαλέτας με ειδική κάμερα αποχέτευσης – 90 € + ΦΠΑ )

Ελπίζουμε μόνο το συγκεκριμένο μηχάνημα να μπορεί να εντοπίζει και κρυμμένους θησαυρούς, προκειμένου ο στρατηγός να καταφέρει να αυξήσει πραγματικά τα έσοδα του δήμου, γιατί αλλιώς με τέτοιες κινήσεις βλέπουμε μόνο μιζέριες και τίποτα άλλο.

Αντί λοιπόν ο δήμος να εκσυγχρονίζεται κάνοντας νέες συνεργασίες με καινοτόμες εταιρείες, σκλαβώνει χρήματα σε μηχανήματα που σε λίγο καιρό θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με συντήρηση εξαιτίας είτε του κακού χειρισμού λόγω ανύπαρκτης εξειδίκευσης του προσωπικού στο συγκεκριμένο μηχάνημα, είτε από φυσιολογικές φθορές.

Θα θέλαμε επίσης να προτείνουμε στο στρατηγό τα καινούργια κατσαβίδια με χρωματιστές χειρολαβές για τους ηλεκτρολόγους, led φώτα για τα απορριμματοφόρα, και θήκη στήριξης του καφέ με θερμόμετρο (για το δημαρχιακό αυτοκίνητο). Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης μπορεί να σκεφτεί και την αγορά κάποιων εξ αυτών.

Η ιστορία αυτή μου θύμισε ένα γεγονός με τη γιαγιά μου όταν για πρώτη φορά αγόρασε έναν κουκουτσοκαθαριστή κερασιών, τον οποίο ποτέ δεν χρησιμοποίησε αλλά πάντα καυχιόταν ότι τον είχε στο συρτάρι της.

Τα συμπεράσματα δικά μας.......

Σάββας Φτυάρης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου