ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

3/12/22

Κρίμα τόσο νέα: Έφυγε από τη ζωή η εκδότρια Δέσποινα Κυριακίδου, σπαραγμός για τον πρόωρο θάνατό της


 Η 46χρονη εκδότρια, Δέσποινα Κυριακίδου, “έφυγε” από τη ζωή, προχθές, Πέμπτη, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε, τα τελευταία χρόνια, με τον καρκίνο.

Ειδικότερα, η 46χρονη ήταν ιδιοκτήτρια του γνωστού εκδοτικού οίκου «Εκδόσεις Κυριακίδη», που ασχολούνταν κυρίως με ζητήματα του ποντιακού ελληνισμού.

Γεννηθείσα το 1976, από μικρή μπήκε στο χώρο των εκδόσεων, όπου μαζί με τον αδερφό της Παύλο, συνέχισαν το έργο του πατέρα τους, Τάσου, τις «Εκδόσεις Κυριακίδη».

Η κηδεία προγραμματίστηκε για σήμερα, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης, στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου.

Η 46χρονη εκδότρια έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα για το χαμό της, εκφράζοντας τη θλίψη της για το γεγονός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, με πολλή οδύνη πληροφορήθηκε το θάνατο της Δέσποινας Κυριακίδου, μέλους της Ευξείνου Λέσχης. Η Δέσποινα Κυριακίδου, κόρη του αείμνηστου Τάσου Κυριακίδη, εκδότη, συνεισέφερε και η ίδια πολύτιμες υπηρεσίες στην υποστήριξη συγγραφής βιβλίων της νεότερης ποντιακής γραμματείας. Στην οικογένεια της Δέσποινας Κυριακίδου εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια και ευχές για την εξ ύψους παρηγορίαν».


enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου