ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

3/12/15

Παρουσίαση βιβλίου στην Κατερίνη : "Όταν ξέρεις ν' αγαπάς"

Με αφορμή την σημερινή ημέρα (Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS), η συγγραφέας Γιώτα Παπαδημακοπούλου και οι εκδόσεις Μάτι, μέσα από ένα κείμενο δίνουν στην δημοσιότητα στοιχεία για το νέο βιβλίο της συγγραφέως που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάτι, με τίτλο "Όταν ξέρεις ν' αγαπάς".

Μια ερώτηση που κάνουν πολύ συχνά σε έναν δημιουργό είναι, “γιατί επέλεξες να γράψεις ένα βιβλίο σαν κι αυτό;”. Διαβάζοντας το “Όταν ξέρεις ν' αγαπάς”, ίσως να μπείτε στην διαδικασία να σκεφτείτε πως...

τα δικά μου κίνητρα για να καταπιαστώ με ένα θέμα όπως αυτό, ήταν η επιθυμία να μου προκαλέσω συζητήσεις γύρω από το όνομά μου, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Πρώτα απ' όλα, ήθελα να γράψω ένα βιβλίο το οποίο, τόσο ως προς την κεντρική του ιδέα, όσο και ως προς την ανάπτυξη αυτής, θα ήταν πρωτότυπο, θα μπορούσε να προσφέρει στον αναγνώστη μια νέα αναγνωστική εμπειρία και παράλληλα, θα κατάφερνε να τον προβληματίσει και να τον κάνει να σκεφτεί ορισμένα πράγματα σε ένα δεύτερο, λιγότερο επιφανειακό επίπεδο. Ζούμε σε μια χώρα όπου τα πάντα γύρω μας, μοιάζουν να καταρρέουν μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερο. Το κοινωνικό, πολιτικό, δικαστικό, νομικό σύστημα, βρίσκονται, δυστυχώς, εκατό χρόνια πίσω όπως λέει και ο σοφός μας ο λαός και όσο θλιβερό κι αν ακούγεται αυτό, είναι η πάσα αλήθεια, και ακόμα κι αν μας αρέσει να εθελοτυφλούμε, γιατί ίσως έτσι να αποποιούμαστε των ευθυνών μας, οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Δυστυχώς, η ενημέρωση που υπάρχει γύρω από τη νόσο, δεν είμαι μόνο ελλιπής αλλά πολλές φορές, οι διάφορες καμπάνιες εκστρατείας κατά του ιού, καθώς και οι ηλεκτρονικές, ιατρικές σελίδες στο διαδίκτυο, ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους, φορείς ή μη, μέσα από ένα πέπλο τρομοκρατίας. Ο κόσμος δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθεί για να προφυλάξει τον εαυτό του, αλλά να ενημερωθεί σωστά ώστε να μην απομονώνει μια κοινωνική ομάδα απλώς γιατί είχαν μια άτυχη στιγμή που σημάδεψε τη ζωή τους για πάντα. Οι οροθετικοί δεν είναι επικίνδυνα θηρία, είναι άνθρωποι με δικαιώματα και αισθήματα και καλό θα ήταν όλοι μας να τα κατανοήσουμε και να τα σεβαστούμε κάποια στιγμή.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου (1/12/2015).

Οι εκδόσεις Μάτι θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο της συγγραφέως, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου Μάτι (Αβέρωφ 4).
Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Μαίρη Ζαπουνίδου - εκπαιδευτικός.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

1 σχόλιο:

  1. Θυμάμαι την παρουσίαση του βιβλίου που ήταν ωραία. Εξίσου φανταστικό και το βιβλίο! Ευχαριστούμε την συγγραφέα και τις Εκδόσεις Μάτι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή