ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/2/18

ΠΑΟΚάρα είσαι ένα τρένο που δε σταματάει – Πέρασε από Λαμία, δεν πέφτει από την κορυφή! Εύκολο 2-0 με Πέλκα και Μαουρίσιο!

Ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα, νίκησε με 2-0 την Λαμία στο ΔΑΚ και παρέμεινε στην κορυφή, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η ΑΕΚ στο αυριανό (18/2) ματς απέναντι στην Ξάνθη.


Ο Δικέφαλος του Βορρά χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά στην επανάληψη για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 56′ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Πέλκα μετά από πανέμορφη συνεργασία των Μακ, Μαουρίσιο και Μπίσεσβαρ, ενώ στο 61′ ο Μαουρίσιο με κεφαλιά – ψαράκι διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Και τα δύο γκολ του αγώνα ξεκίνησαν από αριστερά με «πρωτεργάτη» τον Ρόμπερτ Μακ, όμως το βραβείο του πολυτιμότερου αξίζει να το πάρει ο Μαουρίσιο. Εκτός από το γκολ που πέτυχε και την φοβερή ενέργειά του στο πρώτο γκολ, δίνοντας πάσα στον ελεύθερο Μπίσεσβαρ, ήταν ο ιθύνων νους του ΠΑΟΚ στην μεσαία γραμμή και από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες οι προσπάθειες από τον άξονα.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Για τους γηπεδούχους ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα και τετράδα στην άμυνα τους Παντελιάδη, Αναστασιάδη, Ασίγκμπα και Βασιλαντωνόπουλο. Στα χαφ ήταν οι Μπλάζιτς και Όμο, έχοντας μπροστά τους Ακόστα, Πίτι και Κόστα Βιάνα και στην επίθεση τον Μπούντικ.

Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε (σε σύστημα 4-2-3-1 κι αυτός) τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Βαρέλα και Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, τον Μάτος δεξιά και τον Βιεϊρίνια στα αριστερά. Οι Κάνιας και Μαουρίσιο ήταν τα δύο χαφ, ενώ οι Μπίσεσβαρ, Πέλκας και Μακ πήραν θέση πίσω από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ντεμπούτο με την φανέλα του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο Τιμπό Μουλέν.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ στο 56′ ήταν πανέμορφο. Η φάση ξεκίνησε από τον Μακ που έκανε την σέντρα από αριστέρα μέσα στην περιοχή στον Μαουρίσιο. Αυτός έδωσε δίπλα του στον Μπίσεσβαρ και ο Ολλανδός με «γλυκιά» σέντρα βρήκε τον Πέλκα, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1 για τους Θεσσαλονικείς.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ευαγγέλου και χωρίς δύσκολες φάσεις στο ματς. Σωστές οι αποφάσεις που πήρε στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Στο πρώτο ήταν νωθρός, όμως στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβασε απόδοση και παίζοντας όσο χρειαζόταν έβαλε δύο γκολ σε πέντε λεπτά και πήρε την σημαντική νίκη.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Αυτή ήταν η δέκατη σερί νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, η οποία τον διατήρησε στην κορυφή, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η ΑΕΚ απέναντι στην Ξάνθη. Φυσικά, τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, αφού την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου