ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/3/18

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Πόσους μήνες θα υπηρετούν – Πότε θα εφαρμοστεί

Εισηγήσεις για ενίσχυση του στρατεύματος – Θετικός ο υπουργός Άμυνας και η στρατιωτική ηγεσία – Έρχονται και προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. και Ο.Β.Α.


Με τις ανάγκες στο στράτευμα να θεωρούνται δεδομένες και τις στρατιωτικές μονάδες να «διψούν» για περαιτέρω στελέχωση, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας φέρεται να εξετάζει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας αλλά και τις προσλήψεις μόνιμων

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το σχέδιο –το οποίο έχει κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν- προβλέπει αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς από εννέα μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες και για Αεροπορία και Ναυτικό στους 15 μήνες – από 12 που είναι σήμερα.

Η πρόταση φέρεται να έχει την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ενώ και η στρατιωτική ηγεσία βλέπει θετικά τόσο την ενίσχυση με στρατιώτες θητείας όσο και την πρόσληψη μόνιμων οπλιτών.
Άλλωστε, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ζητήσει επανειλημμένα και την αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές ώστε να «βγουν» νέοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

Η πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως ήδη τονίσαμε, έχει την έγκριση του αρμόδιου υπουργού, ωστόσο, υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να προτείνει την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. ή Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.

Αυτό που φαίνεται να αντιπροτείνεται από την ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. με αποτέλεσμα, η πρόταση Καμμένου να είναι ο συνδυασμός προσλήψεων και αύξησης στρατιωτικής θητείας.

Δημοσιεύματα μάλιστα κάνουν λόγο για προετοιμασία προκήρυξης για προσλήψεις και στα τρία Σώματα. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως από το ΥΠΕΘΑ, αλλά είναι σίγουρο πως εξετάζεται και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου