ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/4/18

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων 20.04.2018: "Να μας κυβερνήσουν τους ψηφίζαμε και όχι να μας χρεοκοπήσουν"

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων του Νομού Πιερίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2018 και ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης από:


Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας,
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας
Το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

Το λόγο πήραν και μίλησαν:

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας κ. Κουτσής Δημήτριος
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας κ. Τσιώτσιος Θεόδωρος
Ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και επικουρικών κ. Ραλλάκης Εμμανουήλ
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Κουτονίδης Γεώργιος
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Σιαμάγκας Θεόδωρος
Ενώ το ψήφισμα διαμαρτυρίας της συγκεντρώσεως ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων Λιτοχώρου κ. Ντιμπέλος Ξενοφών.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στήριξαν με την παρουσία τους :
Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ν. Βεροίας

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ναούσης
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Γιαννιτσών
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Εδέσσης

Καθώς και :

Ο Δήμος Κατερίνης
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης
Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης
Το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Πιερίας
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας
Το Συνδικάτο Ιδιωτικών υπαλλήλων Πιερίας «Η πρωτοπορία».

Σας κοινοποιούμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας της συγκεντρώσεως καθώς και τις ομιλίες του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας κ. Κουτσή Δημητρίου και του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας κ. Τσιώτσιου Θεοδώρου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εμείς, οι συνταξιούχοι του Νομού Πιερίας βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται και μας δημιουργούν άμεσα προβλήματα επιβίωσης.

Είμαστε στα όρια της αγανάκτησης και της οργής εναντίον όλων των πολιτικών των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας μας. Συνεχή ψέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις επτά ετών και τεσσάρων μνημονίων με το τελευταίο να είναι το σκληρότερο από όλα δίνοντας τη χαριστική βολή σε χιλιάδες συναδέλφους μας. Το 4ο μνημόνιο της «αριστερής» (κατά τα άλλα) Κυβέρνησης περιλαμβάνει τις χειρότερες περικοπές στις συντάξεις, στη μείωση του αφορολόγητου και στις παροχές υγείας και ακόμη μια φορά φέρνει τους συνταξιούχους στα όρια του εξευτελισμού και της ντροπής.

Απορρίπτουμε μαζικά τα ωμά ψέματα που μας λένε για να κατευνάσουν την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας και αγωνιζόμαστε δίνοντας μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται και ονομάζεται κοινώς «Νόμος Κατρούγκαλου».

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συνταξιούχους της Ελλάδας μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του Νόμου 4387/2016, γνωστού ως Νόμου Κατρούγκαλου και της νέας ληστείας των συνταξιούχων που επιχειρείτε με αυτόν και ο οποίος περιλαμβάνει :

• Μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019
• Μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 Ευρώ που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το φόρο από τη φορολογία.
• Αυτόματο κόφτη σε ότι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις.
• Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων.
• Μείωση στις δαπάνες για την υγεία.
• Κατακερματισμό των συντάξεων χηρείας.
• Περικοπή επιδομάτων ΕΚΑΣ, αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχιας, θέρμανσης, επιπλέον όσων ήδη έχουν γίνει από προηγούμενες περικοπές συντάξεων.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι εμείς πληρώναμε μια ζωή για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που ουσιαστικά ευθύνονται για την παρούσα κατάσταση.

Δε διεκδικούμε αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

• Καμία περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και άμεση αποκατάστασή τους.
• Επαναφορά των συντάξεων χηρείας στο 70% του άμεσα δικαιούχου.
• Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
• Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.
• Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

Οι συνταξιούχοι του Νομού Πιερίας δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ και από κοινού με τους συνταξιούχους όλης της Ελλάδας καλούμε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σταθούν όρθιοι και έμπρακτα να μας στηρίξουν καταγγέλλοντας και καταψηφίζοντας τις νέες θανατηφόρες περικοπές.

Διοργανωτές της συγκέντρωσης : Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας
Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Κυρίες και κύριοι,

Ως Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στη σημερινή μας συγκέντρωση.

Είμαστε σήμερα εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους συνταξιούχους όλων των κλάδων όλης της Ελλάδας για να μεταφέρουμε την αγανάκτησή μας για τον απαράδεκτο Νόμο Κατρούγκαλου και το πετσόκομμα των συντάξεών μας.
Από την αρχή της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, εδώ και επτά χρόνια, με τις αξιολογήσεις και τα μνημόνια που ψηφίζουν οι Κυβερνώντες, συνεχώς μειώνουν τις συντάξεις μας και όσα δικαιωματικά είναι δικά μας. Αλλά το τελευταίο μνημόνιο και μάλιστα από μια αριστερή, όπως θέλουν να λέγονται, Κυβέρνηση είναι άνευ προηγουμένου.
Βάζουν άμεσα σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του μνημονίου με μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, κατακερματισμό των συντάξεων χηρείας, κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά και των οικογενειακών επιδομάτων. Ας μην αναφερθούμε για τις περικοπές στην υγειονομική μας περίθαλψη, στα φάρμακά μας, για τον ΕΝΦΙΑ, για τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας.
Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα ενώ ακολουθεί ο αυτόματος κόφτης και η φοροληστεία.
Είμαστε σήμερα εδώ, ξεσηκωνόμαστε και αγωνιζόμαστε για να μπει επιτέλους ένας φραγμός σε αυτές τις πολιτικές.
Διεκδικούμε την εξ ολοκλήρου ακύρωση του Νόμου Κατρούγκαλου για το 4ο μνημόνιο και την περαιτέρω μείωση κατά 30% των συντάξεων. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδησή μας καμία περικοπή γιατί δε χρωστάμε σε κανέναν. Έχουμε πληρώσει τη σύνταξη και την υγειονομική μας περίθαλψη και δε μας κάνουν χάρη που θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι για τις πετσοκομμένες αυτές συντάξεις.
Διεκδικούμε τις συντάξιμες αποδοχές μας. Την 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων – εφάπαξ – μερισμάτων, του ΕΚΑΣ, την κατάργηση όλων των διατάξεων περί χηρείας, τα δικαιώματά μας στην υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί γιατί σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή.
Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων και την επιστροφή στο ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία.
Δεν υιοθετούμε και δεν δίνουμε άλλοθι στις αποπροσανατολιστικές τακτικές της Κυβέρνησης. Αφού ετοιμάζεται να μας φάει και το υπόλοιπο καρβέλι κατά την προσφιλή της πρακτική, πετάει λίγα ψίχουλα στο τραπέζι που και αυτά τα είχε αφαιρέσει από εμάς (όπως την παρακράτηση για την υγεία). Η είδηση όμως δεν είναι τα ψίχουλα αλλά το υπόλοιπο του καρβελιού που ετοιμάζεται να μας πάρει.
Οδήγησαν στην ανεργία τα παιδιά μας, που το οκτάωρο έγινε εικοσάωρο για 360 Ευρώ το μήνα, που διέλυσαν τα πάντα στην υγεία και ακόμη και τα φάρμακά μας εάν δεν τα πληρώσουμε θα πεθάνουμε. Μας είπαν ψέματα και έκαναν τα εντελώς αντίθετα από όσα μας υποσχέθηκαν.
Δεν δίνουμε καμία ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο. Στη λογική «δεν γίνεται τίποτα όλοι ίδιοι είναι».
Δεν απαλλάσσουμε όμως και κανέναν. Ευθύνη έχουν και τα κόμματα που ψήφισαν τα πρώτα μνημόνια που για τη διατήρηση της «καρέκλας» τους θυσιάζουν έναν ολόκληρο λαό.
Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη. Είμαστε και μένουμε στο δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική, αδιάκοπη, μαζική δράση για να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών και των οικογενειών μας.
Δυναμικά λοιπόν όλοι μαζί, συνταξιούχοι και μη, ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.
Είμαστε όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα για να ανατρέψουμε τα νέα μέτρα.
Και είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας …

Σας ευχαριστώ πολύ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες,
Φίλες και φίλοι του Σωματείου

Η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται σε μια περίοδο που τα προβλήματα των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των παιδιών μας και συνολικά της εργατικής οικογένειας, γίνονται ανυπόφορα και αβάσταχτα.
Δεν έχει μείνει κανένας τομέας, κανένα δικαίωμα που αφορά τη ζωή μας και των οικογενειών μας που να μην έχει δραματικά χειροτερεύσει.
Ταυτόχρονα ανεβαίνει ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης ενάντια στους αγώνες και την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων, ότι τάχα έρχεται ανάκαμψη, ότι δημιουργήθηκε πρωτογενές πλεόνασμα και τα προβλήματα θα λυθούν.
Ας σταματήσει ο καθένας από μας να ζει με ψευδαισθήσεις.
Ήδη σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες και μικρομεσαίοι, καλούνται να ζήσουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης.
Τα 8 χρόνια που πέρασαν με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς Νόμους και τις δανειακές συμβάσεις ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΣΑΝ !!!!!!!!!
Και τώρα με το Νόμο Κατρούγκαλου θέλουν να εφαρμόσουν τον επανυπολογισμό και την προσωπική διαφορά των συντάξεών μας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ.

Εδώ και χρόνια διαλύσανε το ΙΚΑ τον μεγαλύτερο Οργανισμό της χώρας που δημιουργήθηκε με κόπο, αίμα και ιδρώτα όλων των εργαζομένων.

Για την περίοδο 1951 έως και το 2017 οι απώλειες υπολογίζονται και με το τελευταίο κούρεμα σε 84,5 δις ευρώ.
Σε όλη αυτή την ιστορική διαδρομή οι μορφές άλλαζαν. Οι μόνιμα χαμένοι ήταν τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων και συνεπώς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
Και έτσι φτάσαμε στις απανωτές περικοπές σε συντάξεις, την κατάργηση των δώρων, των επιδομάτων καθώς και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών.
Το χρέος, το έλλειμμα και η κρίση…., δεν προκλήθηκαν από τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους ανέργους στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιμετώπισή τους.
Απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν πληρώνουν φόρους και δημιουργούν πλούτο σ’ αυτή τη χώρα. Είναι αθώοι και θύματα καταστροφικών οικονομικών πολιτικών.
Μας είχατε προειδοποιήσει άλλωστε, ΟΤΙ από την 1-1-2014 θα διακοπεί η καταβολή του επιδόματος ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών δηλαδή σε περισσότερους από 150.000 συνταξιούχους.
Ο στόχος τους είναι η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και να πάνε σε ένα σύστημα που η δημόσια σύνταξη θα είναι βασική προνοιακού χαρακτήρα μέχρι 360 ευρώ.

Και η αναλογική θα εξαρτάται από τις εισφορές των εργαζομένων που θα είναι η βασική χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Τα μέτρα αφορούν όλους τους συνταξιούχους αλλά ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια.
Χάνεται κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης, θα χορηγείται με κριτήρια που χρησιμοποιούν με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Μας τσακίσατε στις περικοπές και τους φόρους.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν αντέχουμε άλλο!!!
Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί τους!!!
Στην περίπτωσή μας και στην τραγική κατάσταση που ζούμε, το ψαλίδι του κουρέματος πέρασε δυστυχώς και το πετσί!!!! Έφτασε στο κόκκαλο….
Αναμφισβήτητα όπως γράφω παραπάνω, όσοι μας κυβέρνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες φέρουν βαρύτατες ευθύνες.
Όλοι ανεξαιρέτως και οι πράσινοι και οι μπλε, ακόμα και όσοι συνυπήρξαν επί συγκυβέρνησης έστω και για εκείνο το μικρό χρονικό διάστημα.
Το πολιτικό μας σύστημα νοσεί βαθύτατα γιατί έχει στηρίξει τα σάπια θεμέλιά του πάνω σε θεωρητικές βάσεις, πάνω σε υποσχέσεις, ρουσφέτια και σκάνδαλα επί σκανδάλων.
Το λυπηρό είναι που και σήμερα υπάρχει κόσμος που ακολουθεί πιστά το έρμα της δήθεν αλλαγής και ανανέωσης και από την άλλη πλευρά να βλέπεις σήμερα νέους ειδικά ανθρώπους να πιστεύουν ότι αλλάζοντας δύο, τρεις λέξεις και ωραιοποιώντας καταστάσεις, προσθέτοντας τα πασίγνωστα ΘΑ, τα ίδια χθεσινά πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους, μπορούν αύριο αν έρθουν να αλλάξουν την κατάσταση.
Δυστυχώς οι Έλληνες σήμερα είναι σαν τον ναυαγό που προσπαθεί να σωθεί από πνιγμό και ψάχνει να πιαστεί από οπουδήποτε.
Στον κόσμο μας επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, ο ισχυρότερος καταποντίζει τον αδύνατο, με τα γνωστά αποτελέσματα, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί πάμπτωχοι.
Τους εταίρους μας τους ενδιαφέρουν οι αριθμοί και μόνο αυτοί. Η μείωση μισθών και συντάξεων, με απολύσεις και με αύξηση των ανέργων, δεν μπορώ να διανοηθώ ανάπτυξη, δεν μπορώ να δω πουθενά ΜΕΛΛΟΝ. Τόσο για μας αλλά και για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Δυστυχώς….
Ξεζουμίσατε το εργατικό δυναμικό για χρέη ανεξόφλητα που τα περισσσότερα οφείλονται σε κακοδιαχείριση και μεγάλα σκάνδαλα και ειδικά όταν οι φταίχτες δεν πρόκειται να πληρώσουν ποτέ.
Και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα.
Όποιος και αν έχει τα ηνία της χώρας είναι απλός εκτελεστής των εντολών των ισχυρών της νομισματικής ένωσης.
Συνάδελφοι και φίλοι, θα έπρεπε ήδη να είχαν βρεθεί δρόμοι συνένωσης και να μην φτάναμε σ’ αυτό το χάλι.

Ας το κάνουν έστω και τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

Αυτά βλέπει η νεολαία και φεύγουν στο εξωτερικό, παρ’ όλα που τους λέμε να μείνουν και να παλέψουν μαζί μας. Αυτοί που πρέπει να φύγουν είναι αυτοί που μας φέρανε σ’ αυτή την άθλια κατάσταση.

Να μας κυβερνήσουν τους ψηφίζαμε και όχι να μας χρεοκοπήσουν.

Γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία συνάδελφοι. Από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό και χωρίς ελπίδα, είμαστε όλοι ένοχοι…. Όλοι μας!!!!
Όσοι γεννηθήκαμε τη δεκαετία του ’30 και του ’40 τα είδαμε όλα, ζήσαμε όλες τις πολιτικές δεξιές, αριστερές, κεντρώες, δεξιοκεντροαριστερές. Τη δεκαετία του ’80 μας λέγανε αν έρθει ο σοσιαλισμός θα μας τα πάρουν όλα.

Αποδείχθη όμως συνάδελφοι πως αυτοί, όλοι μαζί, μας τα πήρανε όλα!!!!

Για όλα αυτά συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να αντισταθούμε σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας,

Για μια πιο ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια !!!!!
Γι’ αυτό δεν θα πάψουμε να βροντοφωνάζουμε
Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία μας
Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση
Και δώστε πίσω τα κλεμμένα !!!!

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας
Τσιώτσιος Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου