ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

19/4/18

Λάρισα: Στη φυλακή ο πατέρας που σταμάτησε να δίνει διατροφή – Η απόφαση του εισαγγελέα!

Βολιώτης ηλικίας 48 ετών οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου και καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή της ποινής, εκδόθηκε εναντίον του απόφαση εγκλεισμού στις φυλακές Λάρισας.
Ο 48χρονος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής. Είχε αιτηθεί δοσοποίηση δύο φορές…

Επισημαίνεται ότι ο φυγόποινος συνελήφθη προχθές (17-04-2018) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εκτέλεση της ποινής που είχε εκδώσει το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στις φυλακές Λάρισας οδηγήθηκε χθες και ένας 39χρονος Βολιώτης, επίσης για εκτέλεση δικαστικής απόφασης. Ο φυγόποινος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς σε βάρος του υπήρχε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης δύο μηνών για απόπειρα κλοπής.

Και σε αυτήν την περίπτωση είχε διαπιστωθεί ότι ο φυγόποινος, ενώ είχε κάνει δοσοποίηση της ποινής, δεν την τήρησε. Χθες που οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να πληρώσει την ποινή, και εναντίον του εκδόθηκε απόφαση φυλάκισης.

Αντίθετα, 61χρονη Ρωσίδα φυγόποινη αιτήθηκε τη μετατροπή του υπολοίπου της ποινής σε κοινωφελή εργασία, και το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκανε δεκτό το αίτημά της. Η 61χρονη είχε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Είχε αιτηθεί ρύθμιση της ποινής και κατέβαλε τις δύο από τις τέσσερις δόσεις. Στην πορεία όμως δεν μπόρεσε να τηρήσει τη ρύθμιση καθώς έμεινε άνεργη, και έτσι δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά της να μετατρέψει το υπόλοιπο της ποινής σε κοινωφελή εργασία.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε την πραγματοποίηση κοινωφελούς εργασίας διάρκειας 100 ωρών στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να εξοφλήσει την ποινή της. Μετά τη δίκη η φυγόποινη αφέθηκε ελεύθερη.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου