ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

19/4/18

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Οι κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού περιμένουν υπομονετικά! Ανικανότητα και αδιαφορία όλων των δημοτικών αρχών

ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ Ο ΧΩΡΟΣ …
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χρόνια τώρα όλες σχεδόν οι Δημοτικές Αρχές, οι Νομαρχιακές και οι Περιφερειακές στα προγράμματά τους έκαναν πάντα και μια αναφορά σην αναβάθμιση και αξιοποίηση των κατασκηνώσεων του Κοκκινοπηλού που ποτέ όμως δεν έγινε η παραμικρή κίνηση και ενέργεια για την αξιοποίηση τους. Οι εκάστοτε εραστές της Τοπικής εξουσίας  χρησιμοποιούσαν και αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής απλά για να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους να τους αποσπάσουν την ψήφο και μετά …μην τον είδατε τον Παναή!!!

Σύμφωνα με το παραχωρητήριο της τότε Κοινότητας, ο χώρος παραχωρήθηκε για την κατασκευή και δημιουργία των κατασκηνώσεων και σε περίπτωση που αυτό δεν θα συνέβαινε στον συμφωνημένο χρόνο τότε η παραχωρηθείσα έκταση…επέστρεφε στην Κοινότητα.

Το ίδιο ίσχυε και φυσικά ισχύει και αν δεν χρησιμοποιούνταν οι κατασκηνώσεις για τον λόγο που έγιναν και δίνονταν για άλλη χρήση κάτι που συνέβη πολλές φορές και μάλιστα τα τελευταία χρόνια πρίν το 2000 όταν είχαν παραχωρηθεί στο ΝΑΤΟ για της ανάγκες της Συμμαχίας με φύλακα στον χώρο ο οποίος πληρώνονταν από τον ΟΗΕ!! Επίσης από το 2000 εως και το 2004 ειχαν χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία Αφγανών προσφύγων και αργότερα για Κούρδους οι οποίοι έκαναν έξοδο από τον χώρο, κατέλαβαν τον Ιερό Ναό του Πυθίου με όσα διαδραματίστηκαν τότε και είναι καταγεγραμμένα στην ΕτΕ.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμμία Δημοτική Αρχή  δεν έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή να κινήσει την διαδικασία που προβλέπεται για να περιέλθουν οι κατασκηνώσεις και πάλι στην δικαιοδοσία της προκειμένου να σχεδιάσει την αξιοποίησή τους!!

Πραγματικά αυτή η πραγματικότητα της άγνοιας και αδιαφορίας όλων των Δημοτικών Αρχών μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει και πικρό χαμόγελο στους Δημότες που 10ετίες τώρα …χόρτασαν απ όλους υποσχέσεις για Αξιοποίηση της Περιοχής , του Ολύμπου και όλα όσα κατά καιρούς οι επίδοξοι Δήμαρχοι τάζουν χωρίς να γνωρίζουν αρκεί να υφαρπάξουν την ψήφο!!

Πηγή: Έκδοση της Ελασσόνας
Αρθρογράφος: Απόστολος Βάλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου