ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/6/18

Μια ακόμη έκδοση από τον Τάσο Τερζή

Σήμερα στις 11.00 ο πρώην Δήμαρχος κύριος Αναστάσιος Τερζής παρουσίασε σε ανάλογη εκδήλωση στην αίθουσα του Λαογραφικού Συλλόγου ¨ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ¨ στο Αιγίνιο το βιβλίο της νέας συγγραφικής του δουλειάς.


Εμπεριστατωμένη εργασία σε περίπου 220 σελίδες με πλούσιο υλικό, υπηρεσιακά στοιχεία, πολύτιμες φωτογραφίες, καταγραφές και ιστορικά στοιχεία που προήλθαν από προσωπική έρευνα του συγγραφέα και εκδότη.

Πίστευε ο ίδιος πως υπήρχε μεγάλο και ακάλυπτο κενό γύρω από τα θέματα που αφορούν τόσο την ζώσα και ενεργό συνιστώσα όσο και τον τομέα της οργάνωση στην Παιδεία και την Εκπαίδευση της περιοχής Αιγινίου. Αυτό το κενό φρόντισε να καλύψει.

Τίτλος του νέου βιβλίου: ¨Η Εκπαίδευση στο Λιμπάνοβο – Αιγίνιο¨

Την παρουσίαση συντόνισε ο καθηγητής κ Αγγελος Αγγελίδης (Αντιπρόεδρος ΔΣ της Ενωσης Συγγραφέων Πιερίας). Αναφέρθηκε συνοπτικά στο συνολικό συγγραφικό έργο (οκτώ εκδόσεις) του κ Τερζή που αποτελεί ενεργό μέλος της ΕΝΩΣΥΠ. Σχολίασε δε με ιδιαίτερα εκφραστικό λόγο την σημαδιακή συγκυρία της σημερινής ημέρας κατά την οποία άλλοι γράφουν, άλλοι μελετούν και ερευνούν και άλλοι πιθανόν προσπαθούν να ερμηνεύσουν ή και να παραποιήσουν την ιστορία. Στη συνέχεια ανέγνωσε τον Πρόλογο του βιβλίου που συνέταξε και υπογράφει ο Νομικός και συντοπίτης κ Πασχάλης Κισσούδης λόγω αναγκαστικής του απουσίας.

Ο κ Τερζής αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην όλη του δουλειά αγγίζοντας και τονίζοντας εκείνα τα σημεία στα οποία πρέπει να σταθεί ιδιαίτερα ο αναγνώστης. Μετέφερε στο ακροατήριο την ουσία του εγχειρήματος με απλό, ευχάριστο και χαλαρό ύφος. Στο τέλος χειροκροτήθηκε και αφού δέχθηκε συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους υπέγραψε το νέο του βιβλίο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου