ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/5/21

Πασχάλης Γλώσσης: “Πέταξε” για τους ουρανούς σε ηλικία 39 ετών ένας ανιδιοτελής αγωνιστής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών ο Πασχάλης Γλώσσης. Νόσησε από κορωνοϊό, διασωληνώθηκε και κατέληξε από επιπλοκές που του προκάλεσε... ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Ο Πασχάλης Γλώσσης ήταν υποψήφιος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Τελευταία εργαζόταν ως υπάλληλος καθαριότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Πασχάλης αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο του στο κήρυγμα του λόγου του Θεού. Ήταν δάσκαλος του κατηχητικού σχολείου. Είχε τον τρόπο του να μιλά στις καρδιές των παιδιών. Τους μιλούσε πάντα για την πίστη στο Χριστό και την αγάπη στην Πατρίδα.

Από τις αρχές του 2018 και μετά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ήταν ο άνθρωπος που έδινε τον παλμό στη νεολαία. Σε κάθε συγκέντρωση, σε κάθε μοτοπορεία, σε κάθε διαδήλωση φώναζε με την ντουντούκα του συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ήταν παρών σε κάθε αγώνα που δόθηκε. Λόγω της δράσης του είχε μπει για τα καλά στο στόχαστρο των αρχών. Κι όταν του το έλεγαν χαμογελούσε και έλεγε: «τα πάντα για τη Μακεδονία».

Πάλεψε με πάθος για την Πίστη του και τα ιδανικά του. Αφιέρωσε τη ζωή στη διακονία των άλλων. Ήταν πάντοτε χαμογελαστός. Έζησε ταπεινά και έσβησε αθόρυβα. Άφησε πίσω του την αγαπημένη σύζυγό του, Χριστίνα. Η νεκρώσιμος ακολουθία του Πασχάλη τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νέας Μαγνησίας. Το φέρετρό του ήταν καλυμμένο με την σημαία της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου