ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

5/1/23

Κάτοικος Αιγινίου: "Η παραίτηση σύσσωμου του νεοεκλεγέντα διοικητικού συμβουλίου και η ακύρωση συνδρομής 130 μελών τα λέει όλα.Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες."

 


Το διήμερο 31/12/2022-01/01/2023 αναβίωσαμε στον συνοικισμο μας "ΑΚΜΠΟΥΝΑΡ" Αιγινίου(μετά από δύο χρόνια απουσίας, το παραδοσιακό έθιμο "ΚΑΜΗΛΑ".

Ένα έθιμο κληρονομιά των παλαιότερων γενεών.Υποχρέωση δική μας και των επόμενων η συνέχεια και η εξέλιξη του.Κατά γενική ομολογία η εκδήλωση κρίνεται απόλυτα επιτυχής και έτυχε ευρείας αποδοχής.Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε το έθιμο πραγματοποιείται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη εκτελείται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την περιφορά του ομοιώματος της Καμηλας στους δρόμους του συνοικισμου μας και τελειώνει με το σπάσιμο της "μπουγατσουδας",τις προσευχές και τις ευχές για τη νέα χρονιά. Αυτο που δεν γνωρίζετε είναι ότι φέτος στριμωχτηκαμε στην μικρή αίθουσα που διαθέτει το εκκλησάκι μας, ευγενική παραχώρηση του Πάτερ Ηλία, διότι δεν υπάρχει κανείς άλλος χώρος.

Ο χώρος όπου στεγαζόταν το Γ'ΚΑΠΗ είναι σφραγισμένο και το Γ'ΚΑΠΗ δεν υφίσταται πλέον. Γιατί άραγε; Η παραίτηση σύσσωμου του νεοεκλεγέντα διοικητικού συμβουλίου και η ακύρωση συνδρομής 130 μελών τα λέει όλα.Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες.

Η δεύτερη φάση του εθίμου εξελίσσεται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στην κεντρική πλατεία του συνοικισμού μας με γλέντι, χορό, και πολύ κέφι.

Πολύ ωραίες εικόνες να βλέπεις τους πρώην, τους νυν,τους εν δυνάμει τοπικούς κυβερνήτες να χαμογελούν, να σφίγγουν χέρια ,να στήνονται για selfies με φόντο ένα εγκαταλελειμενο,ετοιμόρροπο κτίριο.Λίγη ντροπή κύριοι και κυρίες κυβερνήτες.Το κτίριο που δεσπόζει στην πλατεία έχει τεράστια σημασία για τον συνοικισμο μας.Δεν είναι μόνο η ιστορικότητα του αλλά και η ανυπολογιστη συναισθηματική αξία που δένει αυτό το κτίριο με τους κατοίκους του συνοικισμου.

Πότε επιτέλους αγαπητή δημοτική αρχή θα έρθετε σε συμφωνία με τους προσκόπους;

Γιατί δεν εγκαλείτε τους προσκόπους να αναλάβουν τις ευθύνες τους;

Περιμένετε να πέσει;

Αν είναι να το κατεδαφισουμε μόνοι μας....

Προσωπική μου άποψη είναι ότι είστε εγκλωβισμένοι στα διάφορα τοπικά συμφέροντα και δεν έχετε το σθένος να προχωρήσετε.Στην Κρήτη λένε "καιρός λαγού καιρός λαγουδινας "Λείπω τριάντα χρόνια και κάθε χειμώνα που έρχομαι βλέπω τον τόπο μου χειρότερα από ότι τον άφησα. Εγκαταλελειμενος μαραζώνει και μαζί με αυτόν και η ψυχή μου,διότι κάποιοι που αγωνιούν δήθεν για αυτό τον τόπο φροντίζουν διαχρονικά να μας γεμίζουν σκουπίδια, βιολογικούς, να μεταθετουν τον σιδηροδρομικο σταθμό εγκαταλειποντας τα κτίρια που υπήρχαν στο έλεος του Θεού, λεηλατημενα.Αλήθεια ,γιατί επικρατεί τόση εκκωφαντική σιωπή σχετικά με την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στην έκταση που όλοι γνωρίζουμε;Τα συμφέροντα που λέγαμε.....Να είστε σίγουροι ότι θα υπερασπισθουμε τον συνοικισμο μας ,θα φωνάξουμε και θα καταγγειλουμε όπου έχουμε πρόσβαση.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!


Β.Γ. 

κάτοικος "ΑΚΜΠΟΥΝΑΡ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου