ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/9/24

Πώς συνελήφθη 41χρονος μπράβος της Greek Mafia – Είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με τουφέκι

 


Μπράβος της Greek Mafia – από την εποχή ήδη του Βασίλη Στεφανάκου – φέρεται να είναι ο 41χρονος που συνελήφθη στον Άγιο Στέφανο σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. 

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Ασφάλειας Αττικής, ανακοίνωσε ότι η σύλληψή του συνδέεται με υπόθεση του 2014, κατά την οποία ο δράστης είχε ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγει από αστυνομικό έλεγχο.


Πρόκειται για έναν 41χρονο Έλληνα, ο οποίος εντοπίστηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ η εργαστηριακή εξέταση βιολογικού υλικού, το οποίο ελήφθη από τον 41χρονο με εντολή του αρμόδιου ανακριτή, κατέδειξε ότι πρόκειται ότι πρόκειται για το αναζητούμενο άτομο.

Στο παρελθόν είχε απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές, αφού αναλάμβανε «δουλειές» για τη Greek Mafia. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και στη συνέχεια σε ανακριτή, απ’ όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

H υπόθεση του 2014

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, το Νοέμβριο του 2014, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ιωνία εντόπισαν δύο άτομα να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα και, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, ο συνεπιβάτης πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών πέντε φορές με πολεμικό τουφέκι, το οποίο είχε κρυμμένο στο εσωτερικό του μπουφάν του.

Στη συνέχεια, η μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της και ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει, ενώ συνελήφθη ο 43χρονος συνεργός του και οδηγός της μοτοσικλέτας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο κατασχέθηκε εξοπλισμός μοτοσικλέτας (κράνος μοτοσικλετιστή, ζεύγος γαντιών και κουκούλα τύπου full-face, τα οποία έφεραν επικολλημένα τμήματα ταινίας) καθώς και πολεμικό τυφέκιο με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με 23 φυσίγγια.

Για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων, η οποία είχε υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή το 2014.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου