ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/9/24

Ιταλία: Συνελήφθη Eλληνοαυστραλός που κατηγορείται για δύο φόνους του 1977


 Ελληνοαυστραλός υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται για δύο δολοφονίες που φέρεται να διέπραξε πριν από 47 χρόνια στην Μελβούρνη, συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο, στη Ρώμη.

Ο 65χρονος κατηγορείται από τις δικαστικές Αρχές της Αυστραλίας για δύο στυγερές δολοφονίες που διαπράχθηκαν το 1977. Τότε, νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους είχαν βρεθεί με δεκάδες μαχαιριές η 27χρονη Σουζάνε Αρμστρονγκ και η 28χρονη Σούζαν Μπάρτλετ. Από το φονικό επέζησε το 16 μηνών βρέφος της Αρμστρονγκ, το οποίο κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.

Η αστυνομία της Αυστραλίας είχε κάνει λόγο για ένα βάρβαρο και ακραίο έγκλημα, ενώ αργότερα, έκανε γνωστό ότι εντόπισε τον δράστη χάρη σε τεστ DNA.

Σύμφωνα με ιταλικά και αυστραλιανά ΜΜΕ, ο άνδρας, εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν στην Ελλάδα, «όπου ο νόμος δεν επιτρέπει την σύλληψη υπευθύνων δολοφονικών πράξεων, αν έχουν παρέλθει πάνω από είκοσι χρόνια από την τέλεσή τους». Πριν επτά χρόνια είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο φερόμενος δολοφόνος έφτασε το Σάββατο στην Ιταλία για διακοπές και συνελήφθη μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος. Οι Αρχές της Αυστραλίας προτίθενται να ζητήσουν την έκδοσή του στην οποία, όμως, θεωρείται απίθανο να δοθεί «πράσινο φως» πριν την πάροδο ενός χρόνου.

Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου